De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

knolselderij-ovenschotel

Deze heerlijke ovenschotel uit Lekker Snel! maak je supermakkelijk thuis. Lekker veel groente en heerlijke spekjes.

Knolselderij-ovenschotel

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"De spekjes geven een lekkere zoute smaak aan de schotel. Je kunt gewone spekjes gebruiken of gaan voor een vegan of vega variant!"

Bereidingswijze

Knolselderij-ovenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de knolselderij en snijd in dunne plakken en daarna in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de bieslook in ringetjes. Hak de walnoten grof door. Rasp de comté.

    Je kan ook een mandoline gebruiken om de knolselderij in dunne plakken te snijden. 

  3. Verhit een koekenpan en bak hierin de knoflook en vegan spekjes tot de spekjes krokant zijn. 

  4. Meng de helft van de spekreepjes in een kom met de kookroom, walnoten, bieslook en de helft van de geraspte comté. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Meng het spek-roomengsel door de knolselderij en aardappelschijfjes. 

  6. Vet een ovenschaal in en stort het knolselderij-aardappelmengsel hierin. Verdeel de andere helft van het spekroom-mengsel. Garneer met de resterende spekjes en comté.

  7. Bak de knolselderij-ovenschotel voor 25 minuten in de oven. Serveer met de rucola-salade. 

Rucola-salade

  1. Maal de basilicum met het sap van de citroen en een scheut olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Meng de basilicumdressing met de rucola en garneer met de walnoten.

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet van Nieuwkerk

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker