Smelt de boter. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng met de gesmolten boter in de taartvorm en druk aan. Zet in de koelkast. Week de blaadjes gelatine in koud water. Rasp en pers de limoenen. Roer de roomkaas met de gecondenseerde melk, limoensap en grootste deel rasp zacht. Verwarm de slagroom. Knijp de blaadjes gelatine uit en laat ze oplossen in de slagroom. Doe de slagroom bij het roomkaasmengsel. Giet in de taartvorm en zet in de koelkast.
Nu komen we bij de marshmallow topping. Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de suiker op bakpapier in een ovenschaal en laat 10 minuten warm worden. Klop ondertussen in een brandschone schaal de eiwitten stijf. Voeg daarna lepel voor lepel de hete suiker aan het eiwit toe.
Laat 10 minuten draaien met een elektrische mixer. Verwarm de marshmallows 30 seconden op 900 watt in de magnetron. Roer door de meringue en stort op de taart. Je kan de bovenkant met een brander een beetje kleuren maar dit is niet noodzakelijk. Strooi er wat limoenrasp overheen. Snijd met een heet mes.
0 reacties