Kabritu Stoba
Snijd het geitenvlees in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Snijd de tomaten in vieren en snijd de zaadlijsten eruit. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en halveer de knoflook. Verhit olie in een pan en braad het vlees aan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en bak de kerrie, oregano, komijn, piccalilly, ketjap, tomaten, paprika, knoflook en ui circa 5 minuten mee. Blus af met water en roer de tomatenpuree erdoor. Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag en laat met deksel op de pan in circa 1 uur gaar stoven. Breng op smaak met zout en peper.
Funchi met spinazie
Laat de spinazie in een pan met een flinke scheut water, boter en het bouillonblokje slinken. Pel en pers de knoflook en roer de knoflook door de spinazie. Roer beetje bij beetje de masa Harina erbij en kook al roerende in circa 8 minuten gaar. Meng de kaas erdoor. Spoel een kom om met koud water, schep de funchi erin en druk goed aan. Keer de kom om op een bord en haal de kom eraf. Snijd de funchi in punten en serveer met de kabritu stoba.
0 reacties