De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kabritu stoba & funchi met spinazie

80 min kooktijd
Kabritu Stoba & Funchi met spinazie

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kabritu Stoba
Snijd het geitenvlees in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Snijd de tomaten in vieren en snijd de zaadlijsten eruit. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en halveer de knoflook. Verhit olie in een pan en braad het vlees aan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en bak de kerrie, oregano, komijn, piccalilly, ketjap, tomaten, paprika, knoflook en ui circa 5 minuten mee. Blus af met water en roer de tomatenpuree erdoor. Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag en laat met deksel op de pan in circa 1 uur gaar stoven. Breng op smaak met zout en peper.

Funchi met spinazie
Laat de spinazie in een pan met een flinke scheut water, boter en het bouillonblokje slinken. Pel en pers de knoflook en roer de knoflook door de spinazie. Roer beetje bij beetje de masa Harina erbij en kook al roerende in circa 8 minuten gaar. Meng de kaas erdoor. Spoel een kom om met koud water, schep de funchi erin en druk goed aan. Keer de kom om op een bord en haal de kom eraf. Snijd de funchi in punten en serveer met de kabritu stoba.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker