Kaasfondue met witlofsalade

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Witlofsalade
Snijd de witlof in stukjes en meng met het sap van de limoen, crème fraiche en magere yoghurt. Schil en snijd de kiwi’s in stukjes. Pel de mandarijnen en haal de partjes uit elkaar. Meng het fruit en de noten door de salade en breng op smaak met zout en peper.

Groente om te dippen
Schil en snijd de bleekselderij in stukjes. Snijd de courgette in stukjes en de broccoli in roosjes. Blancheer de bleekselderij, courgettes en broccoli.

Kaasfondue
Rasp de kazen en meng ze door elkaar. Halveer de knoflook en wrijf een gietijzeren pan in met de knoflook. Schenk 600 ml witte wijn in de pan. Breng de wijn aan de kook en voeg, op laag vuur, beetje bij beetje de kaas toe en roer door met een houten spatel. Roer de maïzena aan met 2 eetlepels wijn. Voeg de aangeroerde maïzena al roerende toe aan de kaasfondue en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Serveer de salade, champignons, groente en het stokbrood bij de kaasfondue.

Ingredienten

4
Personen

Witlofsalade

  • 5stronkjeswitlof
  • 1limoen
  • 1elcrème fraîche
  • 20mlmagere yoghurt
  • 3kiwi's
  • 2mandarijnen
  • 100ggemengde noten
  • zout
  • versgemalen peper

Kaasfondue

  • 260gEmmentaler (kaas)
  • 260gGruyère
  • 260gAppenzeller
  • 1teentjeknoflook
  • 1fleswitte wijn
  • 1elmaïzena
  • peper
  • nootmuskaat

Groente om te dippen

  • 1bleekselderij
  • 100gchampignons
  • 1courgette
  • 1broccoli
  • 1stokbrood
Geef je waardering
6