De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kaasfondue met witlofsalade

Laat je verrassen door de heerlijke combinatie van deze kaasfondue met drie kazen en de witlofsalade met fruit!

30 min kooktijd
Kaasfondue

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Enkele kazen, een fonduepan, lekkere bijgerechten en fijn gezelschap. Dat is het enige wat je nodig hebt voor een heerlijke avond kaasfondue. Serveer de kaasfondue met deze heerlijke frisse witlofsalade en je avond is compleet!

Bereidingswijze

Kaasfondue

  1. Rasp de kazen en meng ze door elkaar.
  2. Halveer de knoflook en wrijf een gietijzeren pan in met de knoflook.
  3. Schenk 600 ml witte wijn in de pan. Breng de wijn aan de kook en voeg, op laag vuur, beetje bij beetje de kaas toe en roer door met een houten spatel.
  4. Roer de maïzena aan met 2 eetlepels wijn. Voeg de maïzena al roerend toe aan de kaasfondue en breng op smaak met peper en nootmuskaat. 

Witlofsalade

  1. Snijd de witlof in stukjes en meng met het sap van de limoen, crème fraiche en magere yoghurt.
  2. Schil en snijd de kiwi’s in stukjes. Pel de mandarijnen en haal de partjes uit elkaar. Meng het fruit en de noten door de salade en breng op smaak met zout en peper.

Meer weten over kaasfondue? 
Dit zijn de lekkerste gerechten voor bij de kaasfondue
Met deze tips maak je de állerbeste kaasfondue ooit!

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker