De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

jus van spekjes

Een lekkere jus van spekjes zet je zo op tafel!

15 min kooktijd
Jus van spekjes

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd het spek in reepjes. Bak de spekjes langzaam uit tot ze bruin en krokant zijn. Schep de spekjes uit de pan en giet het vet weg. Pel en snipper de sjalot en voeg toe aan de pan van de spekjes. Ris de tijm en voeg toe. Blus af met de wijn en port.

Maak in een steelpan een roux door de boter te smelten en voeg de bloem toe. Roer goed door tot de bloem is opgenomen. Voeg de bouillon toe en blijf roeren om klontjes te voorkomen. Voeg de sjalot, tijm, rode wijn en rode port bij de roux. Laat de saus 10 minuten inkoken tot het de juiste dikte heeft. Serveer de jus bij de andijviestamppot.

Tip: Je kunt in plaats van runderbouillon ook 250 ml water en een runderbouillonblokje gebruiken.
 

Krijg jij ook nooit het eiwit goed stijf geklopt of blijft jouw witlofschotel nat? Maakt je vader vieze nasi of is het vlees van je tante, buurvrouw of vriendin altijd te droog en verbrand? Wat er ook aan de hand is: voor elk probleem in de keuken is een oplossing.

In het programma First Aid Kitchen krijgen mensen de kans om in hun eigen keuken een antwoord te krijgen op brandende vragen op het gebied van eten en koken.  Maar ook kunnen ze hun moeder, vader, zus, beste vriend of echtgenoot opgeven om te leren koken. Chef Andy McDonald deelt zijn culinaire kennis en laat stap-voor-stap zien hoe je een concreet probleem oplost. Van aangebrande vis tot het nooit meer schiften van mayonaise. Andy weet overal een antwoord op, hij kent alle tips & tricks in de keuken en helpt je graag op weg! 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker