Italiaanse visstoofpot

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Italiaanse visstoofpot

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de ansjovis fijn. Dep de zeewolf droog en snijd in stukken van circa 3 centimeter. Bestrooi de zeewolf met een beetje zout en versgemalen peper en wentel door de bloem. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de zeewolf om en in om in circa 8 minuten gaar. Neem de zeewolf uit de pan en leg op een bord. Schep de ui in de hapjespan en fruit circa 2 minuten. Voeg de knoflook en de ansjovis toe en bak nog circa 1 minuut mee. Voeg de witte wijn en de tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook. Giet de tomatenblokjes erbij en laat de saus circa 5 minuten koken. Was de mosselen in ruim koud water. Verwijder kapotte of openstaande exemplaren. Verwijder ook de “baard” aan de buitenkant van de schelp. Voeg de mosselen toe aan de saus. Leg de deksel op de hapjespan en kook de mosselen tot ze open staan. Voeg de zeewolf weer toe aan de pan. Pluk de basilicum en snijd grof. Pluk de peterselie en snijd fijn. Roer de kruiden door de stoofpot.

Crostini

Verwarm de grillpan en gril het brood circa 2 minuten per kant. Pel een teentje knoflook en wrijf het brood in met de knoflook. Schenk een beetje olijfolie extra vierge op de crostini.

Serveren

Verdeel de visstoofpot over de borden en serveer met de crostini.

Ingredienten

4
Personen

Italiaanse visstoofpot

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 ansjovisfilets
  • 200 g zeewolf
  • 2 el bloem
  • 150 ml witte wijn
  • 70 g tomatenpuree
  • 800 g tomatenblokjes
  • 1 kg mosselen
  • 1 bosje basilicum
  • 1 bosje peterselie

Crostini

  • 4 sneetjes wit brood
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • hapjespan
  • grillpan
Geef je waardering
4