Italiaanse visstoof
-
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de ansjovis fijn.
-
Dep de zeewolf droog en snijd in stukken van circa 3 centimeter. Bestrooi de zeewolf met een beetje zout en versgemalen peper en wentel door de bloem.
-
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de zeewolf om en in om in circa 8 minuten gaar. Neem de zeewolf uit de pan en leg op een bord.
-
Schep de ui in de hapjespan en fruit circa 2 minuten. Voeg de knoflook en de ansjovis toe en bak nog circa 1 minuut mee. Voeg de witte wijn en de tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook. Giet de tomatenblokjes erbij en laat de saus circa 5 minuten koken.
-
Was de mosselen in ruim koud water. Verwijder kapotte of openstaande exemplaren. Verwijder ook de “baard” aan de buitenkant van de schelp.
-
oeg de mosselen toe aan de saus. Leg de deksel op de hapjespan en kook de mosselen tot ze open staan. Voeg de zeewolf weer toe aan de pan.
-
Pluk de basilicum en snijd grof. Pluk de peterselie en snijd fijn. Roer de kruiden door de stoofpot.
Crostini
-
Verwarm de grillpan en gril het brood circa 2 minuten per kant. Pel een teentje knoflook en wrijf het brood in met de knoflook. Schenk een beetje olijfolie extra vierge op de crostini.
-
Verdeel de visstoofpot over de borden en serveer met de crostini.
0 reacties