De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

inktviskroketjes met auberginepuree en mais

Snijd voor de salpicon de knoflook fijn en snipper de ui. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de inktvis en de ham in kleine stukjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de inktvis op hoog vuur.

150 min kooktijd
Inktviskroketjes met auberginepuree en mais

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd voor de salpicon de knoflook fijn en snipper de ui. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de inktvis en de ham in kleine stukjes.

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de inktvis op hoog vuur. Voeg na 1 minuten de knoflook en de piment d’Espelette toe.

Smelt de boter in een pan. Fruit hierin de ui. Voeg de paprika en de ham toe. Voeg de bloem toe en laat op laag vuur 3 minuten garen. Voeg al roerend de bouillon toe en laat even zachtjes koken. Haal van het vuur, roer de inktvis erdoor en laat helemaal afkoelen en opstijven. Dit duurt minimaal 2 uur, en gaat sneller als je de salpicon in een lage, diepe schaal uitstrijkt.

Rooster de aubergine op een gasvlam aan alle kant tot hij zwart is. Laat hem afkoelen. Snijd de maiskorrels van de maiskolven. Snijd de ham in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de mais bruin. Voeg als de mais een kleurtje heeft de ham en de knoflook toe en laat op laag vuur 5 minuten meebakken.

Schep met een lepel het binnenste uit de aubergine in een kom en breng op smaak met de piment d’Espelette, olijfolie naar smaak en zout. Maak 4 lage bakjes of diepe borden voor het paneren: 1 met eiwit, 1 met bloem, 1 met grof en 1 met fijn paneermeel.

Maak ca. 10-12 kroketjes van de helemaal afgekoelde salpicon. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het eiwit, het fijne paneermeel, opnieuw het eiwit en het grove paneermeel.

Verhit de olie tot 180 C. Frituur hierin de kroketten goudbruin en gaar. Serveer de kroketten met de aubergine puree en de mais.

In De Worsten van Babel on Tour nemen 24Kitchen chef Hugo Kennis, Marius & Jasper Gottlieb ons 10 weken mee op een culinaire roadtrip door Europa. 

De Worsten van Babel zijn de uitdaging aangegaan om zonder geld, al kokende en klussende, aan te komen op hun einddoel in Spanje: een reservering in een van de beste restaurants ter wereld: Mugaritz van chef Andoni Aduriz. Er zijn twee dingen die vast staan: ze hebben een foodtruck om mee door Europa te reizen en ze hebben een reservering in het restaurant.

Onderweg ontdekken ze de lokale cultuur en bijbehorende gerechten. Om geld te verdienen voor hun reis gaan ze koken en werken voor de locals op de plekken die ze aandoen: op straat, met privé diners, op markten, op een camping bbq, een verjaardag. Alles moet uit de kast gehaald worden om geld en benzine te verdienen. Om te weten wat de lokale bewoners lekker vinden moet er wel gezocht worden naar mooie ingrediënten en recepten. Lukt het ze om binnen de tijd de reis af te leggen?

De locaties

Om bij hun einddoel te komen reizen de jongens van plek naar plek. Per dag leggen ze zoveel mogelijk kilometers af, afhankelijk van hoeveel geld ze bij elkaar hebben kunnen sprokkelen op de vorige locatie. 

De Worsten beginnen hun reis in Amsterdam, waarna ze belanden bij hun eerste 'echte' locatie: het idyllische Kruiskerke, ten Westen van Gent. De reis verloopt niet helemaal zoals gepland, zo krijgen ze onderweg pech en duurt het even voordat ze een plek hebben gevonden om geld voor de benzine verdienen. 

Na bij slagerij Gaston van de Walle in Kruiskerke zelf Gentse penzen (worsten) te hebben gedraaid, gaan ze de markt op van Gent waar ze de lekkerste broodjes worst, ingelegde venkel en een heerlijke peterselie-kervelmayo verkopen. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker