Indiase mangosoep
Pel en snipper de ui. Snijd de peper fijn. Vijzel de komijn, korianderkorrels en kardemom. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, peper en de gevijzelde specerijen. Voeg de steranijs, kurkuma, het kaneelstokje en een beetje versgemalen peper toe. Blus af met de groentebouillon en laat circa 30 minuten trekken.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in blokjes. Schenk de bouillon door een zeef, giet vervolgens terug in de pan en voeg de mango toe. Pureer tot een gladde soep met de staafmixer.
Serveer de mangosoep met naanbrood.
Indiase Groente pakora’s
Verwijder het groen van de prei en snijd de witte prei julienne. Schil en halveer de wortel en snijd op een mandoline in dunnen plakken. Snijd de wortel julienne. Schil de aardappel, spoel schoon en snijd julienne. Pel en hak de knoflook zeer fijn. Pel de ui, halveer en snijd in zeer dunne halve ringen.
Meng de masala met de bloem, kurkuma en het kikkererwtenmeel. Meng met het water tot het een dik, maar lopend, beslag wordt. Roer de groente, ui en knoflook door het beslag.
Verhit olie tot circa 180 ºC.
Schep met behulp van 2 eetlepels hoopjes pakora in de olie en bak ze in circa 3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi na het frituren met een beetje zout.
Tip: serveer deze pakora’s met mangochutney.
Meld je aan en praat mee