De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

indiase lamskebab met bietensalade en komijn-crème fraîche

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Leg de bieten in een ovenschaal en pof ze circa 1,5 – 2 uur tot ze helemaal gaar zijn.

120 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Indiase lamskebab met bietensalade en komijn-crème fraîche

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Bietensalade
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Leg de bieten in een ovenschaal en pof ze circa 1,5 – 2 uur tot ze helemaal gaar zijn.

Pel de bieten en snijd ze in parten. Pluk de kropsla. Schil de bleekselderijstengels en snijd ze in julienne. Snijd de radijsjes in partjes en meng met de sla, de bleekselderij, kummel en olijfolie. Verdeel de salade op borden en verdeel de bieten erover.

Lamskebab
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de naanbroden circa 8 minuten.

Schil en rasp de gember. Pel en hak de knoflook. Vijzel de cashewnoten. Voeg de tahin, garam masala, gember en cayennepeper toe. Meng dit alles met het lamsgehakt en kneed tot een stevig gehakt. Voeg indien nodig wat paneermeel toe. Rol van het gehakt een 4 worsten en steek er een spies in. Bestrijk met olie en gril ze op laag vuur om en om in circa 6 minuten gaar.

Komijn-crème fraîche
Meng de crème fraîche met het komijnpoeder en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren
Serveer de lamskebabs met de bietensalade, naanboord en de komijn-crème fraîche.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker