Indiase lamskebab met bietensalade en komijn-crème fraîche

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
2 uur en 30 minuten totale tijd

Bietensalade
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Leg de bieten in een ovenschaal en pof ze circa 1,5 – 2 uur tot ze helemaal gaar zijn.

Pel de bieten en snijd ze in parten. Pluk de kropsla. Schil de bleekselderijstengels en snijd ze in julienne. Snijd de radijsjes in partjes en meng met de sla, de bleekselderij, kummel en olijfolie. Verdeel de salade op borden en verdeel de bieten erover.

Lamskebab
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de naanbroden circa 8 minuten.

Schil en rasp de gember. Pel en hak de knoflook. Vijzel de cashewnoten. Voeg de tahin, garam masala, gember en cayennepeper toe. Meng dit alles met het lamsgehakt en kneed tot een stevig gehakt. Voeg indien nodig wat paneermeel toe. Rol van het gehakt een 4 worsten en steek er een spies in. Bestrijk met olie en gril ze op laag vuur om en om in circa 6 minuten gaar.

Komijn-crème fraîche
Meng de crème fraîche met het komijnpoeder en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren
Serveer de lamskebabs met de bietensalade, naanboord en de komijn-crème fraîche.

Ingredienten

4
Personen

Bietensalade

  • 2 gele bieten
  • 1 kropsla
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 tl kummel
  • olijfolie

Lamskebab

  • 4 naanbroden
  • 3 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 70 g cashewnoten
  • 1 el tahin (sesampasta) of smeuïge pindakaas
  • 1 tl garam masala
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 750 g lamsgehakt
  • 50 g paneermeel

Komijn-crème fraîche

  • 4 el crème fraîche
  • 1 tl komijnpoeder

Extra nodig

  • grillpan/ grill
  • ijzeren spiesen
Geef je waardering
2