De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hemelse vijgen

Een heerlijk herfstig nagerecht van vijgen met butterscotchsaus. Hiermee maak je zeker indruk op je vrienden!

30 min (voor)bereidingstijd
Hemelse vijgen

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden:

Butterscotchsaus
Breng de basterdsuiker samen met het water aan de kook en laat de suiker volledig oplossen. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook.
Klop de boter door de saus en laat 2 minuten zacht koken.  
Laat de saus afkoelen en bewaar in de koelkast.

Pistachekruim
Rooster de pistachenoten in een droge pan 2 minuten op middelhoog vuur.
Vijzel ze fijn en roer de olijfolie erdoor.

’s Avonds afmaken:

Vijgen
Veeg de vijgen schoon met keukenpapier en halveer ze over de lengte.
Bestrooi de opengesneden zijdes van de vijgen met rietsuiker.
Laat de boter smelten in een antiaanbakpan. Leg de vijgen met de gesuikerde kant in de boter en bak ze 2 minuten tot de suiker karamelliseert.

Opmaak bord
Verdeel drie halve vijgen over elk bord. Schenk de butterscotchsaus rondom. Sprenkel daaromheen enkele druppels aceto balsamico. Lepel losgeroerde crème fraîche met pistachekruim er langs.

Rivesaltes Vin doux naturel Frankrijk, Tuile hors d’age

Vin doux naturel betekent ‘van nature zoet’. Deze wijn heeft namelijk, nadat de gisting gestopt is, nog zoveel lekkere druifsuikerklontjes in zich dat hij van nature zoet blijft. De wijn is gemaakt van de grenache druif en daardoor (en door de rijping ) dakpannenrood van kleur. Het is een bombastische zoete snoepwijn, maar wel heel vriendelijk en niet log of zwaar. Soms moet je bij een gerecht de hoofdsmaken terug laten komen in de wijn en dan in overtreffende trap. Pruimen, vijgen, gekonfijt fruit, krenten, rozijnen, chocolade, karamel, alles komt terug in dit patisserie-kanon. Hiermee maak je vrienden aan tafel!

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

heerlijk, makkelijk klaar te maken een feest op het bord en een smaak die echt hemels is
thon pouwer
26-09-2023

Ook lekker