De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartige soufflé

Een heerlijke hartige soufflé zet je zo op tafel!

30 MIN
Hartige soufflé

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Beboter de ramekins en bestrooi ze met broodkruim.

Maak een roux. Smelt de boter, voeg de bloem toe en gaar de bloem al roerende circa 2 minuten. Voeg de melk toe en roer los met een garde. Breng al roerende aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Rasp de kaas en voeg deze samen met de mosterd toe. Splits de eieren en voeg de dooiers toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom tot stijve pieken. Voeg een derde van de eiwitten toe aan het kaasmengsel en schep het er voorzichtig doorheen. Voeg vervolgens de rest van de eiwitten toe en meng tot één geheel. Schep het geheel in de ramekins.

Bak de souffles in circa 15 minuten gaar en serveer direct.
 

Krijg jij ook nooit het eiwit goed stijf geklopt of blijft jouw witlofschotel nat? Maakt je vader vieze nasi of is het vlees van je tante, buurvrouw of vriendin altijd te droog en verbrand? Wat er ook aan de hand is: voor elk probleem in de keuken is een oplossing.

In het programma First Aid Kitchen krijgen mensen de kans om in hun eigen keuken een antwoord te krijgen op brandende vragen op het gebied van eten en koken.  Maar ook kunnen ze hun moeder, vader, zus, beste vriend of echtgenoot opgeven om te leren koken. Chef Andy McDonald deelt zijn culinaire kennis en laat stap-voor-stap zien hoe je een concreet probleem oplost. Van aangebrande vis tot het nooit meer schiften van mayonaise. Andy weet overal een antwoord op, hij kent alle tips & tricks in de keuken en helpt je graag op weg! 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker