Week de witte bonen circa 6 uur in water en giet de bonen af.
Ribollita
Pel en snijd de ui in halve ringen. Schil en halveer de wortels en snijd de wortels in plakken van circa 0,5 centimeter dik. Snijd de bleekselderij fijn. Pluk de bladeren van de kool en snijd in stukken van circa 4 bij 4 centimeter. Schil en snijd de aardappels in grove stukken. Verhit olijfolie in een diepe braadpan en bak de gesneden groente circa 5 minuten. Voeg de gepelde tomaten, kruiden, witte bonen en de bouillon toe en laat, met de deksel op de pan, circa 1,5 uur op laag vuur koken. Breng de soep op smaak met een beetje zout en peper.
Gegrild boerenbrood
Verwarm een grillpan. Snijd dikke plakken van het brood en besprenkel met olijfolie. Gril het brood circa 2 minuten aan elke kant. Draai het brood om en rasp er de Pecorino Romano over. Breng op smaak met peper. Gril nog circa 1 minuut.
Serveer het brood bij de soep.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
groentemaaltijdsoep
Laat je verrassen door deze heerlijke en eenvoudig te bereiden Italiaanse groentesoep met gegrild boerenbrood!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties