De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

groentemaaltijdsoep

Laat je verrassen door deze heerlijke en eenvoudig te bereiden Italiaanse groentesoep met gegrild boerenbrood!

450 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Groentemaaltijdsoep

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Week de witte bonen circa 6 uur in water en giet de bonen af.

Ribollita
Pel en snijd de ui in halve ringen. Schil en halveer de wortels en snijd de wortels in plakken van circa 0,5 centimeter dik. Snijd de bleekselderij fijn. Pluk de bladeren van de kool en snijd in stukken van circa 4 bij 4 centimeter. Schil en snijd de aardappels in grove stukken. Verhit olijfolie in een diepe braadpan en bak de gesneden groente circa 5 minuten. Voeg de gepelde tomaten, kruiden, witte bonen en de bouillon toe en laat, met de deksel op de pan, circa 1,5 uur op laag vuur koken. Breng de soep op smaak met een beetje zout en peper.

Gegrild boerenbrood
Verwarm een grillpan. Snijd dikke plakken van het brood en besprenkel met olijfolie. Gril het brood circa 2 minuten aan elke kant. Draai het brood om en rasp er de Pecorino Romano over. Breng op smaak met peper. Gril nog circa 1 minuut.

Serveer het brood bij de soep.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker