De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

glutenvrije pompoenquiche

Deze glutenvrije pompoenquiche is echt te gek! En helemaal niet ingewikkeld om te maken.

90 MIN
Glutenvrije pompoenquiche uit mijn eigen moestuin!

Een recept van

Deze glutenvrije pompoenquiche is echt te gek! En helemaal niet ingewikkeld om te maken.

Bereidingswijze

Meng in de keukenmachine de boekweitbloem, het rijstmeel en zout kort. Doe daarna de boter erbij. Wacht tot dit is opgenomen en voeg een ei toe. Als laatste gaan de eetlepels koud water erbij. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast, maar een nacht is nog beter.

Wil je het deeg met gewone bloem maken?

Meng dan het gewone bloem met het zout in de keukenmachine. Doe de koude boter erbij en laat de machine 20 seconden draaien totdat het op broodkruim lijkt. Doe het mengsel in een koude kom die in de koelkast heeft gestaan, en meng dan het ei erdoorheen. Kneed een heel klein beetje door, niet te veel, anders wordt het deeg taai. Maak er een bal van en laat minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.

De vulling
Gebruik het liefst een biologische oranje pompoen waarvan je de schil ook kan eten. Hak de halve pompoen in dobbelsteentjes. Kook de blokjes 12 minuten in een pan met ruim water en zout. Giet de pompoen af en pureer het in de blender. Laat afkoelen.

Verwarm de oven op 180 °C. Smeer zes kleine quichevormpjes van 12 cm of een grote quichevorm van 30 cm in met boter en bestuif ze met boekweitbloem. Haal het deeg uit de koelkast en druk het deeg in de vorm. Dit kan je het beste doen met natte vingers. Prik met een vork kleine gaatjes in de bodem.

Doe de overige ingrediënten, behalve 25 gram cheddar (dat is straks voor de topping), bij de pompoenpuree in de blender. Giet de vulling in de quichevorm en strooi de rest van de kaas eroverheen. Bak de kleine vormpjes 25 minuten of de grote 40 minuten. Op naar een mooie herfst!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker