De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Glutenvrije pompoenquiche

Pompoen hier, pompoen daar, pompoen ook vooral in je quiche. Dit heerlijke najaarsrecept van Miljuschka zet je in no-time op tafel en is helemaal glutenvrij. 

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Glutenvrije pompoenquiche

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Deze glutenvrije pompoenquiche is echt te gek! En helemaal niet ingewikkeld om te maken."

Bereidingswijze

Bodem

  1. Meng in de keukenmachine de boekweitbloem, het rijstmeel en zout kort.

  2. Doe de boter erbij. Wacht tot dit is opgenomen en voeg een ei toe. Als laatste gaan de eetlepels koud water erbij.

  3. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast, maar een nacht is nog beter.

    Meng dan het gewone bloem met het zout in de keukenmachine. Doe de koude boter erbij en laat de machine 20 seconden draaien totdat het op broodkruim lijkt. Doe het mengsel in een koude kom die in de koelkast heeft gestaan, en meng dan het ei erdoorheen. Kneed een heel klein beetje door, niet te veel, anders wordt het deeg taai. Maak er een bal van en laat minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.

Vulling

  1. Hak de halve pompoen in dobbelsteentjes.

  2. Kook de blokjes 12 minuten in een pan met ruim water en zout. Giet de pompoen af en pureer het in de blender. Laat afkoelen.

  3. Verwarm de oven op 180 °C.

  4. Smeer zes kleine quichevormpjes van 12 cm of een grote quichevorm van 30 cm in met boter en bestuif ze met boekweitbloem.

  5. Haal het deeg uit de koelkast en druk het deeg in de vorm. Dit kan je het beste doen met natte vingers. Prik met een vork kleine gaatjes in de bodem.

  6. Doe de overige ingrediënten, behalve 25 gram cheddar (dat is straks voor de topping), bij de pompoenpuree in de blender.

  7. Giet de vulling in de quichevorm en strooi de rest van de kaas eroverheen.

  8. Giet de vulling in de quichevorm en strooi de rest van de kaas eroverheen.

    Meer maken met pompoen?

    Bekijk onze favoriete pompoenrecepten

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.