De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geroosterde balinese kip

Deze kip bereid je in de oven of rooster je op de barbecue.

Geroosterde Balinese kip

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Deze Balinese-stijl kip bereid je in de oven of rooster je op de barbecue.

Bereidingswijze

  1. Knip de kip aan de rugkant open en druk de kip plat. Spies 2 satéstokjes in de kip zodat deze zijn platte vorm behoudt. Pel en snijd de ui in halve ringen. Kneus de sereh en leg er een knoop in. Schil en rasp de djahé. Pel de knoflook. Vijzel de ketoembar, kemirinoten, knoflook en peper.
  2. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en fruit de gevijzelde specerijen met de laos, koenjit en ui. Voeg de kip toe en bak circa 4 minuten mee. Blus de kip af met kokosmelk, voeg de gula djawa toe en laat circa 15 minuten garen op laag vuur.
  3. Verwarm de grill van de oven voor op 180 °C. Laat de kip uitlekken, dep droog en gril de kip in circa 20 minuten rondom goudbruin en krokant. Serveer het kookvocht als saus bij de kip.
  4. Snijd de paksoi in stukjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze doormidden. Snijd de bloemkool in roosjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en bak de groenten circa 2 minuten. Blus af met een klein scheutje ketjap. Serveer bij de ajam pangang.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker