Gemberbrood
Verwarm de oven voor op 150 ºC. Vet het cakeblik in en bekleed met bakpapier. Breng driekwart van de melk aan de kook. Smelt de boter. Roer het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, gemberpoeder en een snufje zout door elkaar. Meng de warme melk, boter en eieren erdoor en mix het beslag tot het een karamelkleur heeft. Roer de resterende koude melk erdoor en schenk het beslag in de vorm. Bak het gemberbrood in de oven in circa 60 minuten goudbruin en gaar. Haal het brood uit de vorm, verwijder het bakpapier en snijd het brood in plakjes. Besmeer de plakjes met boter.
Tamarindedrank
Pel de tamarindepeulen en verwijder de draden. Breng de tamarinde in het water aan de kook en laat op laag vuur circa 20 minuten doorkoken en roer de suiker erdoor. Laat de limonade afkoelen en schenk de limonade door een zeef. Serveer de limonade met partjes limoen.
0 reacties