De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gemberbrood & tamarindedrank

Verwarm de oven voor op 150 ºC. Vet het cakeblik in en bekleed met bakpapier. Breng driekwart van de melk aan de kook. Smelt de boter. Roer het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, gemberpoeder en een snufje zout door elkaar. Meng de warme melk, boter en eieren erdoor en mix het beslag tot het een karamelkleur heeft.

80 min kooktijd
Gemberbrood & Tamarindedrank

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gemberbrood 
Verwarm de oven voor op 150 ºC. Vet het cakeblik in en bekleed met bakpapier. Breng driekwart van de melk aan de kook. Smelt de boter. Roer het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, gemberpoeder en een snufje zout door elkaar. Meng de warme melk, boter en eieren erdoor en mix het beslag tot het een karamelkleur heeft. Roer de resterende koude melk erdoor en schenk het beslag in de vorm. Bak het gemberbrood in de oven in circa 60 minuten goudbruin en gaar. Haal het brood uit de vorm, verwijder het bakpapier en snijd het brood in plakjes. Besmeer de plakjes met boter.

Tamarindedrank
Pel de tamarindepeulen en verwijder de draden. Breng de tamarinde in het water aan de kook en laat op laag vuur circa 20 minuten doorkoken en roer de suiker erdoor. Laat de limonade afkoelen en schenk de limonade door een zeef. Serveer de limonade met partjes limoen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker