Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Kippenvleugeltjes

  • 100 g suiker
  • 3 el water
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el vissaus
  • 4 cm gember
  • 2 tl zwarte peperkorrels
  • 300 g kippenvleugeltjes
  • 2 takjes koriander

Wokschotel

  • 25 g gedroogde boomoor-paddenstoelen
  • 100 g shiitakes
  • 2 cm gember
  • 200 g sugarsnaps
  • 120 g waterkastanjes
  • 300 g noedels
  • 4 el sojaolie
  • 2 el sojasaus
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl wit sesamzaad

Extra nodig

  • wok
  • ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Kippenvleugeltjes
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Karamelliseer in een pan de suiker met het water. Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Blus de karamel af met de vissaus, voeg knoflook en sjalot toe en kook tot de karamel opgelost is. Schil de gember, kneus de peperkorrels met een mes en roer ze door de karamel. Voeg de kippenvleugels toe en roer goed door tot er overal marinade zit. Schep de kippenvleugeltjes in een ovenschaal en bak ze circa 30 minuten in de oven.

Wokschotel
Week de boomoor-paddenstoelen circa 30 minuten in water. Laat de boomoor-paddenstoelen uitlekken en snijd de boomoor-paddenstoelen en de shiitakes in reepjes. Schil de gember. Rang de sugarsnaps. Laat de waterkastanjes uitlekken en snijd ze in stukjes. Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit olie in een wok en bak de shiitakes met de gember in circa 2 minuten goudbruin. Voeg de waterkastanjes, sugarsnaps en boomoor-paddenstoelen toe en breng op smaak met zout, peper, sojasaus, groentebouillon en sesamolie.

Serveer de wokschotel en de noedels met de kippenvleugels en garneer met sesamzaadjes.

Geef je waardering

13
Gekaramelliseerde kippenvleugeltjes met paddenstoelen uit de wok