De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gekaramelliseerde kippenvleugeltjes met paddenstoelen uit de wok

Een heerlijk kruidig wokgerecht!

60 min kooktijd
Gekaramelliseerde kippenvleugeltjes met paddenstoelen uit de wok

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Kippenvleugeltjes
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Karamelliseer in een pan de suiker met het water. Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Blus de karamel af met de vissaus, voeg knoflook en sjalot toe en kook tot de karamel opgelost is. Schil de gember, kneus de peperkorrels met een mes en roer ze door de karamel. Voeg de kippenvleugels toe en roer goed door tot er overal marinade zit. Schep de kippenvleugeltjes in een ovenschaal en bak ze circa 30 minuten in de oven.

Wokschotel
Week de boomoor-paddenstoelen circa 30 minuten in water. Laat de boomoor-paddenstoelen uitlekken en snijd de boomoor-paddenstoelen en de shiitakes in reepjes. Schil de gember. Rang de sugarsnaps. Laat de waterkastanjes uitlekken en snijd ze in stukjes. Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit olie in een wok en bak de shiitakes met de gember in circa 2 minuten goudbruin. Voeg de waterkastanjes, sugarsnaps en boomoor-paddenstoelen toe en breng op smaak met zout, peper, sojasaus, groentebouillon en sesamolie.

Serveer de wokschotel en de noedels met de kippenvleugels en garneer met sesamzaadjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker