De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gekaramelliseerde kippenvleugeltjes met paddenstoelen uit de wok

Een heerlijk kruidig wokgerecht!

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gekaramelliseerde kippenvleugeltjes met paddenstoelen uit de wok

Bereidingswijze

Kippenvleugeltjes
Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Karamelliseer in een pan de suiker met het water. Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Blus de karamel af met de vissaus, voeg knoflook en sjalot toe en kook tot de karamel opgelost is. Schil de gember, kneus de peperkorrels met een mes en roer ze door de karamel. Voeg de kippenvleugels toe en roer goed door tot er overal marinade zit. Schep de kippenvleugeltjes in een ovenschaal en bak ze circa 30 minuten in de oven.

Wokschotel
Week de boomoor-paddenstoelen circa 30 minuten in water. Laat de boomoor-paddenstoelen uitlekken en snijd de boomoor-paddenstoelen en de shiitakes in reepjes. Schil de gember. Rang de sugarsnaps. Laat de waterkastanjes uitlekken en snijd ze in stukjes. Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit olie in een wok en bak de shiitakes met de gember in circa 2 minuten goudbruin. Voeg de waterkastanjes, sugarsnaps en boomoor-paddenstoelen toe en breng op smaak met zout, peper, sojasaus, groentebouillon en sesamolie.

Serveer de wokschotel en de noedels met de kippenvleugels en garneer met sesamzaadjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĂ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.