De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gebraden piepkuiken met een jus van bladselderij en bleekselderijpuree

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gebraden piepkuiken met een jus van bladselderij en bleekselderijpuree

Bereidingswijze

Piepkuikens
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Bestrooi de piepkuikens van binnen met bladselderijzout en van buiten met versgemalen peper. Schil met een dunschiller de schil van de citroen. Stop de citroenschil onder de huid van de piepkuikens. Pel en snijd de knoflook fijn en stop dit samen met de takjes tijm en rozemarijn in de buikholtes. Verhit de boter in een koekenpan en laat de boter uitbruisen. Braad de piepkuikens om en om in circa 6 minuten goudbruin. Leg de piepkuikens op een bakplaat en gaar ze in circa 15 minuten in de oven. Laat de piepkuikens op een bord afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Snijd het vlees van het karkas en trancheer de filets.

Jus van bladselderij
Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwarm de pan van de piepkuikens en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Blus af met de rode wijn en laat circa 1 minuut koken om de alcohol te laten verdampen. Schenk de fond erbij en laat de jus in circa 15 minuten tot een derde inkoken.
Was en hak de bladselderij. Voeg de bladselderij toe aan de saus en breng op smaak met een beetje bladselderijzout en versgemalen peper.

Bleekselderijpuree

Schil en snijd de aardappels in stukken. Kook de aardappels in een pan met water en een beetje zout in circa 15 minuten gaar.
Schil en snijd de bleekselderij in stukjes van circa 1 centimeter. Blancheer de bleekselderij in ruim kokend water met een beetje zout.
Giet de aardappels af en laat ze droogstomen. Pureer de aardappels met een pureestamper en roer de melk en boter door de puree.
Giet de bleekselderij af en roer door de puree. Breng de puree op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Verdeel de bleekselderijpuree grillig over borden. Leg hier het piepkuikenvlees op en serveer de warme jus eroverheen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.