De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken vijgen met kruidenroomkaas in portsiroop

Verras je vrienden met dit heerlijke nagerecht gebakken vijgen met kruidenroomkaas in portsiroop.

30 min kooktijd
Gebakken vijgen met  kruidenroomkaas in portsiroop

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Rode portsiroop

Breng de rode port met een flinke eetlepels honing aan de kook en laat op laag vuur indampen tot een lichte siroop.

Walnoten

Hak de walnoten zeer grof en verwarm ze met de resterende honing. 

’s Avonds afmaken

Kruidenroomkaas

Verwarm de kruidenroomkaas al roerende met een spatel op laag vuur tot ze zacht en mousse-achtig wordt. Rasp er de schil van de citroen bij.

Vijgen

Veeg de vijgen aan de buitenkant schoon met keukenpapier en halveer ze. Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan en bak de vijgen 1 minuut op het vruchtvlees.

Walnoten
Verwarm de walnoten tot ze lauw zijn.

Opmaak bord

Verdeel drie halve vijgen in het midden van het bord. Vorm met twee kleine lepels een quenelle van de warme kruidenroomkaas en leg tussen de vijgen. Lepel de walnoten erover en schenk er portsiroop langs. Decoreer met basilicum. 

Ruby Port

Soms ligt een keuze voor de hand en al lijkt dat dan wat eenvoudig, gewoon doen! Dat geldt zeker voor de combinatie van Ruby Port met de vijgen in portsiroop met warme kruidenroomkaas. Ruby Port is de jongste van alle Portsoorten en staat bol van zwart en rood fruit. Deze port rijpt 2 tot 3 jaar op staal of beton en soms ook op hout. Het fruitige karakter blijft altijd voorop staan en is duidelijk aanwezig. Je kunt de wijn op de temperatuur serveren die bij het gerecht past. En als je nagerecht op is, blijft het een heerlijk, verteerbare wijn om nog lang mee na te tafelen.

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker