De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

funky veggie sesam springrolls met zelfgemaakte japanse mayonaise (vegetarische sesam loempia’s)

Klop de rijstazijn met de mosterd, eidooiers, suiker, sesampasta, sesamolie en het sap van de limoen tot een romig mengsel.

30 MIN
Funky veggie sesam springrolls met zelfgemaakte Japanse mayonaise (vegetarische sesam loempia’s)

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

 

Japanse sesam-mayonaise Klop de rijstazijn met de mosterd, eidooiers, suiker, sesampasta, sesamolie en het sap van de limoen tot een romig mengsel. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg al kloppend, druppelsgewijs de arachideolie toe tot de mayonaise vol en romig is. Neem hiervoor de tijd, als je dit te snel doet gaat de mayonaise schiften. Breng eventueel op smaak met nog een beetje zout en versgemalen peper.

Funky veggie sesame springrolls
Gaar de glasnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat vervolgens uitlekken.
Schaaf de winterpeen in dunne plakjes en snijd de plakjes in dunne reepjes. Leg de reepjes op ijswater tot gebruik.
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Pluk de bladeren van de ijsbergsla.
Snijd de tofu in lange repen van circa 1 bij 1 centimeter. Klop het ei los, haal de tofu erdoor en wentel de tofu vervolgens door de sesamzaadjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan (of op de teppanyaki plaat) en bak de tofurepen om en om in circa 5 minuten goudbruin.
Bestrijk de rijstvellen om en om met water tot ze zacht en flexibel zijn.
Leg op elk vel een blaadje sla. Leg daarop een beetje glasnoedels, wortelreepjes, komkommer en de gebakken tofu. Verdeel een beetje van de Japanse sesam-mayonaise over de vulling en rol de springrol op. Herhaal dit tot de vellen of de vulling op zijn.


Serveren
Serveer de koude springrolls samen met de resterende Japanse sesam-mayonaise.

Tip: Als je veel van de Japanse sesam-mayonaise over hebt kun je deze in een weckpot in de koelkast goed bewaren.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker