1. Snijd de halskarbonade in hapklare blokjes. Doe ze in een schaal en voeg de zoete sojasaus, sesamolie, het gemberpoeder en een snuf zout toe. Hussel en laat 10 minuten marineren.
2. Kook de rijst volgens aanwijzingen op verpakking.
3. Optioneel, voor zelfgemaakte zoetzure saus: Snijd de knoflook grof en fruit in een scheutje zonnebloemolie. Voeg de ketchup, de azijn, het gemberpoeder, de suiker, de gembersiroop en de kippenbouillon toe. Meng de maizena met een scheutje water tot een papje en bind hiermee de zoetzure saus. Draai het vuur uit.
4. Verhit de frituurpan of een flinke laag zonnebloemolie in een wok. Schep de maizena door het vlees-marinademengsel. Frituur het vlees in porties in circa 3 minuten rondom goudbruin en droog krokant. Schep met de schuimspaan uit het vet. Laat uitlekken op keukenpapier.
5. Snijd de ui en de paprika in grove stukken. Snijd de knoflook grof. Schil de ananas, verwijder het hart en snijd het vruchtvlees in stukken.
6. Verhit een scheut olie in een wok of koekenpan. Fruit de knoflook hierin. Voeg de ui, paprika en ananas toe en roerbak enkele minuten. Voeg het gefrituurde varkensvlees toe. Draai het vuur uit, voeg de zoetzure woksaus toe en schep om.
7. Serveer de koe lo yuk met de gekookte rijst.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties