Stappenplan
-
Maak de zeebaars schoon en snijd in grove stukken. Doe in het hakmolentje.
-
Voeg de rode-currypasta, suiker, ei en vissaus toe aan het hakmolentje. Verwijder de harde nerf van de limoenblaadjes en voeg toe. Maal de ingrediënten fijn en schep het mengsel in een kom.
-
Snijd de kousenband in stukjes van ongeveer een halve centimeter en schep door het vismengsel.
-
Verwarm de frituurolie in een pan of friteuse voor tot 180 °C.
-
Rol met vochtige handen bolletjes van het vismengsel ter grootte van een pingpongbal. Duw ze plat tot zo'n 2 cm dik.
-
Frituur de viskoekjes in delen in 3 min. goudbruin. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Leg daarna op een serveerschaal.
-
Stamp de pinda’s fijn in de vijzel.Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snipper de sjalot. Snijd de koriander fijn. Doe in een bakje.
-
Pers de limoen uit in het bakje met de komkommer, pinda en koriander en roer ook de chilisaus erdoor. Serveer de dipsaus met de Thaise viskoekjes.
Meld je aan en praat mee