Stappenplan
-
Maak de zeebaars schoon en snijd in grove stukken. Doe in het hakmolentje.
-
Voeg de rode-currypasta, suiker, ei en vissaus toe aan het hakmolentje. Verwijder de harde nerf van de limoenblaadjes en voeg toe. Maal de ingrediënten fijn en schep het mengsel in een kom.
-
Snijd de kousenband in stukjes van ongeveer een halve centimeter en schep door het vismengsel.
-
Verwarm de frituurolie in een pan of friteuse voor tot 180 °C.
-
Rol met vochtige handen bolletjes van het vismengsel ter grootte van een pingpongbal. Duw ze plat tot zo'n 2 cm dik.
-
Frituur de viskoekjes in delen in 3 min. goudbruin. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Leg daarna op een serveerschaal.
-
Stamp de pinda’s fijn in de vijzel.Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snipper de sjalot. Snijd de koriander fijn. Doe in een bakje.
-
Pers de limoen uit in het bakje met de komkommer, pinda en koriander en roer ook de chilisaus erdoor. Serveer de dipsaus met de Thaise viskoekjes.
0 reacties