De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

worstenbroodjes

Echt Brabantse worstenbroodjes! Rudolph deelt zijn recept.

40 min voorbereidingstijd
35 min kooktijd
Worstenbroodjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Echt Brabantse worstenbroodjes! Rudolph deelt zijn recept.

Bereidingswijze

Deeg

Meng de boter met de bloem en het gist. Kneed het geheel goed door en voeg het zout en de melk toe. Kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg circa 20 minuten rijzen onder een theedoek.

Vulling

Meng het gehakt met het paneermeel, ei, water, zout, peper en de nootmuskaat. Kneed het geheel goed door. Verdeel het gehakt in bolletjes van 40 gram.

Worstenbroodjes maken

Stap 1:
Verdeel vervolgens het gerezen deeg in bolletjes van 50 gram en laat weer circa 15 minuten rijzen onder een theedoek. Verwarm de oven voor op 250 °C.

Stap 2:
Vorm de gehaktbolletjes tot worstjes. Rol de deegbolletjes tot een rechthoekige, lange plak en verpak de gehaktworstjes in het deeg. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier. Kluts het halve ei en bestrijk de broodjes ermee. Bak de worstenbroodjes in circa 10-12 minuten gaar en goudbruin.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker