Echt Brabantse worstenbroodjes! Rudolph deelt zijn recept.

Rudolph van Veen

Ingredienten

15
Porties

Deeg

  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 500 g bloem
  • 15 g gedroogde gist
  • 8 g zout
  • 200 ml melk

Vulling

  • 500 g gekruid half-om-halfgehakt
  • 110 g paneermeel
  • 130 ml water
  • 1 ei
  • 10 g zout
  • 1 el nootmuskaat
  • 1 snuf peper
  • 1/2 ei om te bestrijken

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Deeg

Meng de boter met de bloem en het gist. Kneed het geheel goed door en voeg het zout en de melk toe. Kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg circa 20 minuten rijzen onder een theedoek.

Vulling

Meng het gehakt met het paneermeel, ei, water, zout, peper en de nootmuskaat. Kneed het geheel goed door. Verdeel het gehakt in bolletjes van 40 gram.

Worstenbroodjes maken

Stap 1:
Verdeel vervolgens het gerezen deeg in bolletjes van 50 gram en laat weer circa 15 minuten rijzen onder een theedoek. Verwarm de oven voor op 250 °C.

Stap 2:
Vorm de gehaktbolletjes tot worstjes. Rol de deegbolletjes tot een rechthoekige, lange plak en verpak de gehaktworstjes in het deeg. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier. Kluts het halve ei en bestrijk de broodjes ermee. Bak de worstenbroodjes in circa 10-12 minuten gaar en goudbruin.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

60
Worstenbroodjes
Worstenbroodjes (verticaal)