Deeg
Meng de boter met de bloem en het gist. Kneed het geheel goed door en voeg het zout en de melk toe. Kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg circa 20 minuten rijzen onder een theedoek.
Vulling
Meng het gehakt met het paneermeel, ei, water, zout, peper en de nootmuskaat. Kneed het geheel goed door. Verdeel het gehakt in bolletjes van 40 gram.
Worstenbroodjes maken
Stap 1:
Verdeel vervolgens het gerezen deeg in bolletjes van 50 gram en laat weer circa 15 minuten rijzen onder een theedoek. Verwarm de oven voor op 250 °C.
Stap 2:
Vorm de gehaktbolletjes tot worstjes. Rol de deegbolletjes tot een rechthoekige, lange plak en verpak de gehaktworstjes in het deeg. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier. Kluts het halve ei en bestrijk de broodjes ermee. Bak de worstenbroodjes in circa 10-12 minuten gaar en goudbruin.
Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets
0 reacties