De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

fruitpasteitjes

Steek cirkels van 7 centimeter doorsnede uit de helft van de plakjes bladerdeeg. Leg de uitgestoken plakjes bladerdeeg op de hele plakjes en steek vervolgens uit met de steker van 12 cm. Druk de randjes goed aan en leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Kerf met een mesje een ruitjesmotief in de cirkels en bestrijk met het eidooierroommengsel.
Laat het bladerdeeg circa 20 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. 
Bak het bladerdeeg in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

120 MIN
Fruitpasteitjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pasteibakjes

Steek cirkels van 7 centimeter doorsnede uit de helft van de plakjes bladerdeeg. Leg de uitgestoken plakjes bladerdeeg op de hele plakjes en steek vervolgens uit met de steker van 12 cm. Druk de randjes goed aan en leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Kerf met een mesje een ruitjesmotief in de cirkels en bestrijk met het eidooierroommengsel.
Laat het bladerdeeg circa 20 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. 
Bak het bladerdeeg in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Mangocrème
Houd een klein scheutje mangopuree achter en breng de rest aan de kook.
Roer de eidooiers samen met de suiker, bloem en het achtergehouden scheutje mangopuree los. Meng de warme mangopuree met het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de mangocrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de mangocrème afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Kruimels

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de koude boter in kleine blokjes. Meng de boter met suiker, bloem en de havermout en wrijf met beide handen door tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de kruimels afkoelen.

Tropisch fruittopping
Schil de mango, verwijder de pit en snijd de mango in blokjes. Schil de ananas, verwijder de kern en snijd de ananas in blokjes. Schil de kiwi en snijd in blokjes.

Vanillesabayon 

Klop de eidooiers met de suiker en de wijn met een garde au bain-marie luchtig en gaar. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het vanillemerg met de eidooiers. Klop de sabayon met een mixer koud. Klop de room stijf en spatel door de afgekoelde sabayon.

Opbouw
Verdeel de mangocrème over de pasteibakjes, verdeel het fruit en de kruimels over de mangocrème en serveer aan tafel de sabayon erover.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker