De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

frisse makreelrolletjes in komkommerlinten

Een heerlijk gerecht van frisse makreelrolletjes geserveerd met kleurige groente.

30 min kooktijd
Frisse makreelrolletjes in komkommerlinten

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Groentesalade

Schil en halveer de bospeentjes in de lengte. Blancheer ze in circa 2 minuten beetgaar. Spoel direct koud en laat uitlekken. Rang de peultjes en blancheer ze op dezelfde manier als de worteltjes. Maak met een klein mes een kruisje bij de steelaanzet van de tomaten. Dompel ze 10 seconden in kokend water en schep ze vanuit de pan direct in ijswater. Verwijder het velletje.

Dressing

Roer de mosterd los met azijn en zeezout naar smaak. Voeg de olie langzaam, druppelend en onder voortdurend roeren met de garde, toe tot de dressing is gebonden. Voeg honing toe en kort door elkaar.

Makreel

Maak de makreel schoon zodat alle graten en stukjes huid verwijderd zijn. Meng het visvlees met de zure room tot een smeuïge mengsel. Spoel de kappertjes af onder de kraan en meng deze erdoorheen.

’s Avonds afmaken:

Schil de komkommer met een dunschiller. Snijd met de dunschiller lange linten van de komkommer. Leg twee of drie komkommerlinten dakpansgewijs op elkaar. Snijd een stukje van de onderkant van de little gem en maak de blaadjes los van elkaar. Schep een eetlepel makreel aan het begin van het komkommerlint, leg er een blaadje little gem en 2 takjes rucola op en rol strak op. 
Meng bospeen en peultjes met elkaar en breng op smaak met 4 eetlepels dressing.
Verhit een scheutje olie in een (antiaanbak) koekenpan en bak de tomaatjes circa 1 minuut tot ze warm zijn.

Opmaak bord 

Zet drie komkommer-makreelrolletjes op het bord. Verdeel de groente en de tomaatjes tussen de komkommerrolletjes. Serveer er nog wat dressing bij.

Witte wijn van Chardonnay, Zuid Afrika

Dit gerecht heeft een combinatie van filmende (van de vette makreel) en strakke (van de dressing en groentes) smaken.

De Chardonnay druif zorgt dat de wijn wat rijper en voller van smaak is. Maar in dit geval moet je wel voor een Chardonnay wijn kiezen van buiten Europa, want daar heeft meestal het karakter van de druif het voor het zeggen. En, ook heel belangrijk, liever geen wijn die op houten fusten gerijpt heeft. Dat maakt de wijn te krachtig voor dit elegante voorgerecht!

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker