Franse kaasplank met kweepeercompote

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Schil de kweeperen, verwijder het klokhuis en snijd de peren in gelijke stukjes. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de wijn, het vanillemerg, het kaneelstokje, de steranijs en de suiker aan de kook. Voeg de kweeperen toe en kook ze in circa 30 minuten gaar. Haal de specerijen uit de compote en laat de compote afkoelen.

Laat de kazen op kamertemperatuur komen. Meng de gepelde druiven met de port. Rooster de walnoten en laat ze afkoelen.

Serveren

Verdeel de kazen in porties over borden. Serveer er de kweepeercompote, het vijgenbrood, de in port gewelde druiven en de geroosterde walnoten bij. 

Ingredienten

4
Personen

Compote

  • 2kweeperen
  • 1vanillestokje
  • 1fleswitte wijn
  • 1kaneelstokje
  • 1steranijs
  • 200gsuiker

Kaasplankje

  • 120gBrie de Meaux
  • 120gPouligny Saint Pierre
  • 120gEpoisse
  • 120groquefort
  • 120gCompte
  • 1blikjegepelde druiven
  • 1vijgenbrood
  • 100mlport
  • 100ggepelde walnoten
Geef je waardering
1