De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

adobo

Dit recept is bedoeld voor echte liefhebbers van kip. Lekker dan dit recept van Eveline ga je het waarschijnlijk niet krijgen!

45 min (voor)bereidingstijd
Eveline's Asian Favourites: Adobo Chicken

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Adobo vindt zijn oorsprong in de Filipijnen. Dit kip-recept kan je herkennen aan de marinade van azijn, sojasaus, knoflook en laurier. Het bewijs dat de lekkerste gerechten niet heel moeilijk hoeven te zijn.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Snijd de ui in halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. 

  2. Fruit de ui voor 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe. Voeg de kip toe en bak rondom op middelhoog vuur aan.

  3. Voeg de laurierblaadjes, peperkorrels, zout, vissaus, rijstazijn, sojasaus, suiker en saké toe. Stoof de kip met de deksel op de pan in 30 minuten gaar.  

  4. Snijd de koriander fijn. Snijd de Thaise peper in dunne ringetjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Halveer de limoen. Pers uit boven de pan.

  5. Schep de adobo in een diep bord. Garneer met de koriander, rode peper en bosui.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker