De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Adobo

Adobo is een typisch Filipijns gerecht dat inmiddels populair is over de hele wereld. Dit recept is bedoeld voor echte liefhebbers van kip. 

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Eveline's Asian Favourites: Adobo Chicken

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Adobo vindt zijn oorsprong in de Filipijnen. Dit kip-recept kan je herkennen aan de marinade van azijn, sojasaus, knoflook en laurier. Het bewijs dat de lekkerste gerechten niet heel moeilijk hoeven te zijn."

Bereidingswijze

Adobo

  1. Snijd de ui in halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. 

  2. Fruit de ui voor 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe. Voeg de kip toe en bak rondom op middelhoog vuur aan.

  3. Voeg de laurierblaadjes, peperkorrels, zout, vissaus, rijstazijn, sojasaus, suiker en saké toe. Stoof de kip met de deksel op de pan in 30 minuten gaar.  

  4. Snijd de koriander fijn. Snijd de Thaise peper in dunne ringetjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Halveer de limoen. Pers uit boven de pan.

  5. Schep de adobo in een diep bord. Garneer met de koriander, rode peper en bosui.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Wat zit er in Filipijnse adobo?

Adobo is een Filipijns gerecht van gestoofd vlees in een mix van azijn, sojasaus, knoflook, laurierblad en zwarte peper. Het vlees wordt langzaam gegaard tot het mals is en de saus ingedikt. Het wordt vaak geserveerd met rijst.

Eveline's Asian Favourites: Adobo Chicken

Is adobo Mexicaans of Filipijns?

Adobo bestaat in beide keukens, maar de Filipijnse en Mexicaanse versies zijn heel verschillend. Filipijnse adobo is een stoofgerecht. Mexicaanse adobo is een pittige marinade of saus. De naam is hetzelfde maar past zich aan per land.

Wat betekent adobo?

Adobo betekent in het Spaans letterlijk 'marinade' of 'inleggen' en komt van het werkwoord adobar. De term wordt gebruikt voor verschillende lokale gerechten. Omdat de Filipijnen, net als Mexico, een Spaanse koloniale geschiedenis hebben, heet het daar ook adobo.

adobo

Wat is het verschil tussen adobo en adobada?

Adobo is een stoofgerecht of marinade  (Filipijns) of chili en specerijen (Mexicaans). Adobada betekent letterlijk 'gemarineerd' en verwijst meestal naar gemarineerd varkensvlees in Mexicaanse stijl. Dus: adobo is breder, adobada is specifieker en altijd Mexicaans.

adobada

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Heerlijk ! En makkelijk!
Greta Potgieter
12-05-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.