De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

adobo-tequila grilled gamba’s

Maak dit fantastische recept van BBQ-chef Jord Althuizen. Lekker pittig!

10 min (voor)bereidingstijd
Adobo Tequila gemarineerde gamba's op een bord

Een recept van

A little spice is always nice! Zeker als je het afblust met wat tequila. Dit makkelijker dan easy gerecht bereid je in no time, een kind kan de was in de fik steken. Het lastigste is het wachten op het marineren en het weerstaan van de verleiding om de grill te snel aan te steken.

Bereidingswijze

Adobomarinade

  1. Meng voor de marinade alle ingrediënten en pureer ze in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde pasta.

  2. Laat de garnalen hierin minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast marineren.

Garnalen

  1. Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.

  2. Haal de garnalen uit de koelkast, spies ze van staart tot kop aan de metalen spiezen zodat ze recht blijven tijdens het grillen.

  3. Gril de garnalen in 2 tot 3 minuten per kant gaar. Serveer met de limoenpartjes en wat verse koriander.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker