De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Witte eierkoeken

De witte eierkoek is eenBrabantse specialiteit die wat weg heeft van een Franse macaron. Bakker Bart deelt zijn recept.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Witte eierkoeken

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De witte eierkoek is een Brabantse specialiteit die wat weg heeft van een Franse macaron. Bakker Bart deelt zijn recept.

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 150 ⁰C.

Stap 2:
Verwarm de eieren met de suiker en de citroenrasp au-bain-marie tot 70 ⁰C en klop dit luchtig in de mixer. Spatel de maïzena, poedersuiker en de bloem erdoorheen.

Stap 3:
Schep het beslag in een spuitzak en spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het beslag minimaal een uur drogen op kamertemperatuur.

Stap 4:
Bak de eierkoeken in de oven in circa 15 minuten gaar.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

3 reacties

Super makkelijk en echt lekker. Ik gebruik inmiddels de dubbele hoeveelheid citroenrasp
Danny De jongh
09-12-2023
15 gram citroenrasp? Na 5 citroenen zat ik nog maar op 4 gram.... Klopt dit wel?
h de jong
05-03-2025
Hi!

Dit klopt. Uit onze ervaring blijkt dat je voor 2-3 flinke citroenen op 15 gram zit. 4-5 voor kleintjes.

Groeten,
Amber van 24Kitchen
24 kitchen
26-03-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.