De witte eierkoek is een Brabantse specialiteit die wat weg heeft van een Franse macaron. Bakker Bart deelt zijn recept.

Rudolph van Veen

Ingredienten

7
Porties

  • 3 eieren
  • 240 g suiker
  • 15 g citroenrasp
  • 8 g maïzena
  • 10 g poedersuiker
  • 210 g bloem

Extra nodig

  • mixer
  • spuitzak met een gladde spuitmond

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 150 ⁰C.

Stap 2:
Verwarm de eieren met de suiker en de citroenrasp au-bain-marie tot 70 ⁰C en klop dit luchtig in de mixer. Spatel de maïzena, poedersuiker en de bloem erdoorheen.

Stap 3:
Schep het beslag in een spuitzak en spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het beslag minimaal een uur drogen op kamertemperatuur.

Stap 4:
Bak de eierkoeken in de oven in circa 15 minuten gaar.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

127
Witte eierkoeken
Witte eierkoeken (verticaal)