De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witte eierkoeken

De witte eierkoek is eenBrabantse specialiteit die wat weg heeft van een Franse macaron. Bakker Bart deelt zijn recept.

15 min voorbereidingstijd
75 min kooktijd
Witte eierkoeken

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De witte eierkoek is een Brabantse specialiteit die wat weg heeft van een Franse macaron. Bakker Bart deelt zijn recept.

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 150 ⁰C.

Stap 2:
Verwarm de eieren met de suiker en de citroenrasp au-bain-marie tot 70 ⁰C en klop dit luchtig in de mixer. Spatel de maïzena, poedersuiker en de bloem erdoorheen.

Stap 3:
Schep het beslag in een spuitzak en spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het beslag minimaal een uur drogen op kamertemperatuur.

Stap 4:
Bak de eierkoeken in de oven in circa 15 minuten gaar.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Super makkelijk en echt lekker. Ik gebruik inmiddels de dubbele hoeveelheid citroenrasp
Danny De jongh
09-12-2023

Ook lekker