De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Volgens 't boekje van Amir: Kip met rozijnen

Deze kip met rozijnen uit Volgens 't boekje is betoverend lekker. Probeer 'm eens uit.

150 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kip stoofpot

Bereidingswijze

De Kerst van PLUS en 24Kitchen staat volledig in het teken van 'Goed eten is samen eten'. In Volgens 't boekje bezoekt chef Danny Jansen daarom mensen die voor het eerst een familiegerecht proberen na te maken, omdat zij niet willen dat het ooit van tafel verdwijnt.

Het recept Volgens 't boekje van Amir maak je zo: 

Snipper de uien. Maak 2 bouquets garni door 1 stengel bleekselderij, 1 laurierblaadje en 1 kaneelstokje bij elkaar te binden met wat rolladetouw touw.

Verhit de olie en braad hierin de kip aan. Voeg uien en rozijnen toe en blus af met de bouillion, bewaar een klein beetje bouillion. Breng de kip aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten afgedekt pruttelen.

Meng ondertussen de kurkuma met het restje bouillion, totdat de kurkuma goed opgelost is. Voeg het kurkumamengsel toe aan de kip en breng opnieuw aan de kook.

Zet het vuur zacht en laat de kip afgedekt in ongeveer 2 uur gaar worden. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Serveer de kip op een grote schaal en overgiet met de saus.

Meer recepten uit Volgens 't boekje? Die vind je op plus.nl/kerst 

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.