De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

dadeltaart uit tolga & dadelshake met sinaasappelsap en dadelshake met karnemelk

Een heerlijke dadeltaart uit Tolga en twee soorten dadelshakes.

120 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Dadeltaart uit Tolga & dadelshake met sinaasappelsap en dadelshake met karnemelk

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Dadelshake met sinaasappel
Ontpit de dadels, snijd ze in stukjes en leg in een kan. Schenk het sinaasappelsap erbij. Voeg naar smaak oranjebloesemwater en/of kaneel toe Laat 1-2 uur trekken en koud worden in de koelkast. Pureer het geheel met de staafmixer of in de blender tot een schuimige shake.

Dadelshake met karnemelk
Schenk de karnemelk in een blender en voeg de dadels en kardemonpoeder toe. Pureer tot een gladde schuimige shake. Serveer gekoeld.

Dadeltaart
Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet een lage taartvorm in met wat boter. Leg de plakjes deeg op elkaar op een bebloemd aanrecht en rol uit tot een cirkel. Bekleed de taartvorm met het deeg. Snijd overtollig deeg weg. Zet het deeg weer even in de koelkast zodat het wat harder wordt. Prik de taartbodem in met een vork en bak de taart in de oven in circa 10 minuten lichtbruin.

Snijd de vijgen fijn. Ontpit de dadels en leg enkele dadels apart voor de garnering. Snijd de overige dadels fijn. Prak de dadels, vijgen, gedroogde oregano en de boter tot een dikke pasta. Verdeel de dikke pasta over de voorgebakken taartbodem. Halveer de achtergehouden dadels en verdeel over de vulling. Strooi er nog wat oregano over.

Bak de taart in circa 10 minuten goudbruin. Serveer met crème fraîche.

TIP: Het is lekker om hierbij kruidige Saharathee te schenken.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker