Crostades

1
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur en 20 minuten totale tijd

Meng de suiker met bloem en zout. Voeg beetje bij beetje de boter en water toe en kneed tot een deeg. Let op het kan zijn dat niet al het water nodig is! Kneed het deeg goed door en laat 1 uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel het deeg in vier gelijke delen en rol tot een bollen. Rol de bollen, op een met bloem bestoven werkbank, uit tot circa 6 millimeter dik. Verdeel over twee cirkels de perziken en over de andere twee cirkels het rood fruit. Bestrooi het frut met de rest van de suiker en vouw dicht. Bestrijk met het eidooiermengsel. Bak de koeken in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 65 g suiker
  • 260 g bloem
  • zout
  • 230 g boter
  • 40 ml water

Vulling

  • 65 g suiker
  • 4 perziken uit blik of vers
  • 12 frambozen
  • 2 takjes aalbessen
  • 8 blauwe bessen

Extra nodig

  • 1 eidooier met room om te bestrijken
Geef je waardering
1