De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crème van époisses met winterfruit en meringue

20 min kooktijd
Crème van époisses met winterfruit en meringue

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Meringue
Verwarm de oven voor op 90 °C. Maak met de citroen de kom/bekken en de garde van de keukenmachine vetvrij. Splits de eieren. Klop de eiwitten los, voeg de suiker in drie delen toe en klop het geheel stijf, tot je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat er wat uitvalt. Spatel de poedersuiker door het eiwit. Maak grillige bergjes van het eiwit op het bakpapier. Droog het eiwit circa 4 uur in de oven.

Winterfruit
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in partjes. Verwarm in een koekenpan de peer en cranberries en karamelliseer deze door de honing eraan toe te voegen. Rooster de walnoten en hazelnoten in een droge koekenpan en crunch ze fijn. Vermeng de noten met het gebakken fruit en laat afkoelen.

Crème van époisses
Wel de abrikozen circa 1 uur in warm water. Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel de époisses er doorheen. Snijd de abrikozen in dunne repen. Pluk en hak de citroentijm fijn. Vermeng alle ingrediënten met elkaar.

Serveren
Schep een laagje fruit/noten in een (tumbler)glas. Voeg daarna een laagje crème van époisses toe. Herhaal dit nog tweemaal en leg bovenop de meringue. Serveer met een lange dessertlepel.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker