De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crème brûlée van lavendel met tutti frutti van oma

30 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Crème brûlée van lavendel met tutti frutti van oma

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Crème brûlée
Verwarm de oven voor op 125 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Rasp de limoen. Breng de melk aan de kook en voeg suiker, de helft van het vanillemerg en de helft van de rasp van de limoen toe. Voeg de room en de lavendel toe en breng het geheel langzaam aan de kook. Laat circa 10 minuten op laag vuur trekken en schenk door een zeef.

Splits de eieren. Roer de warme massa met een garde beetje bij beetje door de eidooiers. Breng vervolgens de gehele massa al roerend aan de kook. De massa zal dikker worden. Zet de bakjes in een diepe ovenschaal en giet er koud water in tot circa 2 centimeter onder de rand van de schaaltjes. Verdeel de massa over de schaaltjes. Laat de crème brûlée circa 1 uur in de oven gaar worden en laat ze afkoelen in de koelkast.

Tutti frutti
Breng de tutti frutti samen met de suiker, resterende vanillemerg en limoenrasp, steranijs, water en het theezakje langzaam aan de kook. Bind indien nodig af met de maïzena.

Serveren
Bestrooi de crème brûlée voor het serveren met een dun laagje rietsuiker en karamelliseer met een gasbrander. Serveer de tutti frutti apart in een bakje en garneer met blaadjes munt.

TIP: Het overgebleven eiwit kan gebruikt worden voor meringues.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker