Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Courgette soep

  • 2 courgettes
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 1 sjalotje
  • 500 ml bouillon
  • 250 ml room

Extra

  • 1 ciabattabrood
  • olijfolie
  • Emmentaler
  • crème fraîche
  • bieslook

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Was de courgettes en snijd in stukjes. Verhit een pan met olie en bak de courgettes met de blaadjes van de tijm en het fijngehakte sjalotje aan. Blus af met de bouillon en kook in circa 10 minuten gaar.

Mix met een staafmixer de soep tot een egale massa. Voeg de room toe, breng op smaak met zout en peper.

Snijd de plakken brood over de lengte in repen. Verhit een koekenpan met olie en bak de repen brood tot goudbruine toast. Laat uitlekken en afkoelen op keuken papier en beleg met de emmentaler.

Serveer de crostini (repen brood) op de kom met courgette soep.
Sla de crème fraîche op en schep een ovaal bolletje (quenelle) op de soep.
Hak de bieslook fijn en bestrooi op de soep voor het serveren.
 

Geef je waardering

219
Courgettesoep met crème fraîche