De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

courgettesoep met crème fraîche

Was de courgettes en snijd in stukjes. Verhit een pan met olie en bak de courgettes met de blaadjes van de tijm en het fijngehakte sjalotje aan. Blus af met de bouillon en kook in circa 10 minuten gaar.

30 min kooktijd
Courgettesoep met crème fraîche

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Was de courgettes en snijd in stukjes. Verhit een pan met olie en bak de courgettes met de blaadjes van de tijm en het fijngehakte sjalotje aan. Blus af met de bouillon en kook in circa 10 minuten gaar.

Mix met een staafmixer de soep tot een egale massa. Voeg de room toe, breng op smaak met zout en peper.

Snijd de plakken brood over de lengte in repen. Verhit een koekenpan met olie en bak de repen brood tot goudbruine toast. Laat uitlekken en afkoelen op keuken papier en beleg met de emmentaler.

Serveer de crostini (repen brood) op de kom met courgette soep.
Sla de crème fraîche op en schep een ovaal bolletje (quenelle) op de soep.
Hak de bieslook fijn en bestrooi op de soep voor het serveren.
 

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker