De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

coupe champagne royale

180 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Coupe Champagne Royale

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Champagneparfait
Kook een siroop van suiker en water. Klop de eidooiers in de mixer luchtig en schuimig, giet de kokende siroop erbij en klop koud. Klop de room met de suiker stijf. Spatel de slagroom door het eidooiermengsel en meng de champagne en de amarena kersen erdoor. Verdeel de parfait over de glazen en vries de glazen minimaal 3 uur in.

Chocoladegarnering
Vries de tegel minimaal 3 uur van te voren in. Smelt de chocolade au bain-marie en schep in een cornetje. Spuit banen chocolade op de bevroren tegel (deze stolt direct omdat de tegel bevroren is). Haal er direct een paletmes onderdoor en buig de chocolade in de gewenste vorm. Bewaar de chocoladegarnering in de vriezer tot de Coupe Champagne Royale geserveerd wordt.

Kersen
Ontpit en halveer de kersen. Pluk en hak de dragon en meng door de kersen.

Slagroom
Klop de room met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.

Coupe Champagne Royale
Bouw de parfait op vlak voor dat je gaat serveren. Verdeel de kersen over de champagneparfait. Spuit er toefjes slagroom op en steek de chocoladeversieringen erin.

Thema: mooiste taarten

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker