De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

marokkaanse lauwwarme salades

Chermoula: Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en snijd de koriander fijn. Vijzel de knoflook, koriander, komijn en paprikapoeder en roer de olie erdoor. Schep de chermoula in een kommetje. Wortel: Schil en snijd de worteltjes in stukjes. Breng een pan met water en zout aan de kook, kook de worteltjes gaar en spoel ze koud.

60 min kooktijd
Marokkaanse lauwwarme salades

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Chermoula
Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en snijd de koriander fijn. Vijzel de knoflook, koriander, komijn en paprikapoeder en roer de olie erdoor. Schep de chermoula in een kommetje.

Wortel
Schil en snijd de worteltjes in stukjes. Breng een pan met water en zout aan de kook, kook de worteltjes gaar en spoel ze koud. Pluk en snijd de peterselie fijn en pel en hak de knoflook. Meng de worteltjes met de peterselie, knoflook, paprikapoeder, komijn, een scheutje azijn en olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de wortelpuree in een droge het koekenpan circa 5 minuten.

Bloemkool
Breng een pan met water en zout aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool gaar. Bak de bloemkool in een droge koekenpan en voeg chermoula en sap van de citroen toe. Rasp de tomaten met een grove rasp en prak de bloemkool tomaten, ui een scheutje azijn en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Kool
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de kool in reepjes en kook de kool gaar. Pel en snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes. Pluk en hak de koriander fijn. Meng de kool met de ui, tomaten, rasp van de citroenschil en citroensap, koriander, komijn, paprikapoeder en olie en breng op smaak met zout en peper. Bak het koolmengsel in een droge koekenpan circa 5 minuten.

Rode bieten
Pel en snijd de bieten in plakjes en bestrooi ze met suiker. Pel en snipper de ui en pluk en hak de peterselie fijn. Meng de bieten met de ui, peterselie, een scheutje azijn en olie en breng op smaak met zout en peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker