De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

coq au vin met rode wijn, pastinaakmousseline en gekaramelliseerde groenten

We wanen ons in het zonnige Frankrijk met deze heerlijke coq au vin met zachte pastinaakmouseline en gekarameliseerde groeten.

Coq au vin met rode wijn, pastinaakmousseline en gekaramelliseerde groenten

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte René in aflevering 4 van The Chefs' Line Nederland. 

Bak de spek uit, kruid de kippendij met peper en zout en bak met de spek mee tot het bruin gekleurd is.

Doe 50 g boter in een pan, snij de knoflook fijn en bak met de ui. Voeg bloem toe voor de roux. Voeg wijn, een bouillonblokje en 300 ml water toe zodat een dikkere saus ontstaat. Doe de kip erbij met tijm, peterselie, selderij, zilveruitjes en kastanjechampignons en laat 30-35 minuten garen. Fruit knoflook en ui voor de rode wijnsaus. Voeg er basterdsuiker en aceto balsamico bij en laat karamelliseren. Blus dit af met rode wijn en laat inkoken. Breng op smaak met zout en peper en bind het met bloem.

Halveer de sjalotten en leg op een bakpapier. Besprenkel de sjalotten met wat olie, peper en zout. Rooster 20 minuten op 200°C. Schil de pastinaak, snij in kleine stukken en kook de pastinaak gaar in melk. Pureer de pastinaak met wat melk in een blender. Wrijf de puree door de bolzeef zodat een gladde mousse ontstaat en voeg een beetje zout toe.

Schil de wortel, blancheer en spoel koud af. Snij in mooie stukken en zet even weg.

Warm voor de opmaak van het bord de wortel met wat boter en suiker in een pan. Snij de kippendij en leg op een bord. Schenk de saus over de kip. Doe wat pastinaakmousse in een spuitflesje en maak ‘druppels’ op het bord. Leg zilverui en champignons op het bord, haal de schil van de geroosterde sjalotten en leg er bij. Doe naar smaak extra saus over de kip. Garneer met selderij.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker