Chocolade-sinaasappeltruffeltaart

11
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een taartring met bakpapier en vet de randen van de vorm in. Zeef de bloem en het cacaopoeder in een kom. Klop de eieren met een snufje zout en suiker tot het lichtgeel van kleur is en het volume verdriedubbeld is. Voeg de helft van de boter toe en meng goed door. Zeef de bloem en het cacaopoeder boven de kom, voeg de rest van de boter toe en meng nogmaals. Giet het beslag in de taartvorm en bak circa 20 minuten tot de taart terugveert in het midden. Stort de taart uit de vorm en doe de taart op zijn kop terug in de vorm. Besprenkel de taart met Grand Marnier en zet de taart tot gebruik in de koelkast.

Chocolade-sinaasappelmousse
Rasp de sinaasappels. Smelt de chocolade met sinaasappelrasp en room in een kom au bain-marie. Haal van het vuur en zet opzij. Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot je een acht in het mengsel kunt vormen. Klop de eiwitten in een aparte kom met de rest van de suiker stijf. Meng de eidooiers met het chocolade-sinaasappelmengsel. Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het chocolade-sinaasappelmouse.

Chocolade-sinaasappeltruffeltaart
Vet de randen van de taartvorm in met boter of olie en giet de chocolade-sinaasappelmousse over de taart. Laat circa 4 uur tot een nacht afkoelen in de koelkast. Zeef voor het serveren wat cacaopoeder over de taart.

Ingredienten

1
Porties

Truffeltaart

  • 25 g bloem
  • 20 g cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
  • 70 g suiker
  • 10 g boter (op kamertemperatuur)
  • 5 el Grand Marnier

Chocolade-sinaasappelmousse

  • 5 sinaasappels
  • 450 g pure chocolade (70% cacao)
  • 250 ml room (minstens 40% vet)
  • 4 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • 100 g suiker

Extra nodig

  • bakpapier
  • taartring van ca 23 cm doorsnede
  • boter om in te vetten
  • zeef
  • rasp
  • cacao om te bestuiven
Geef je waardering
11