De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chili sin carne met pure chocolade

Een heerlijk gerecht vol rijke smaken. Het geheime ingrediënt chocolade zal je echt versteld doen staan.

Chili sin carne met pure chocolade

Een recept van

Chili sin carne hoeft écht niet flauw te zijn. Met de grote hoeveelheden aan kruiden én chocolade als het geheime ingrediënt, weet je zeker dat je een smaakvolle knaller op tafel zet.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een braadpan met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui. Snijd ondertussen de winterwortel en bleekselderij in kleine blokjes van ongeveer 0,5 x 0,5 centimeter en de peper in ringen.

  2. Voeg samen met het chilipoeder, kaneel en komijn toe aan het ui-knoflookmengsel en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Snijd de paprika’s in blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter en voeg samen met de tomatenpuree toe aan de pan. Bak nog 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Voeg nu de kidneybonen, maïs, linzen en tomatenblokjes toe. Laat een halfuur sudderen op laag tot middelhoog vuur.

  4. Kook de rijst volgens de verpakking. Hak de chocolade fijn en voeg samen met de azijn toe aan de chili. Laat een paar minuten pruttelen, proef en breng indien nodig op smaak met extra zout en peper. Is de chili iets te zuur? Voeg dan een klein schepje suiker toe.

  5. Serveer de chili sin carne met de rijst, korianderblaadjes, zure room en limoen.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker