Stappenplan
-
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een braadpan met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui. Snijd ondertussen de winterwortel en bleekselderij in kleine blokjes van ongeveer 0,5 x 0,5 centimeter en de peper in ringen.
-
Voeg samen met het chilipoeder, kaneel en komijn toe aan het ui-knoflookmengsel en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
-
Snijd de paprika’s in blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter en voeg samen met de tomatenpuree toe aan de pan. Bak nog 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Voeg nu de kidneybonen, maïs, linzen en tomatenblokjes toe. Laat een halfuur sudderen op laag tot middelhoog vuur.
-
Kook de rijst volgens de verpakking. Hak de chocolade fijn en voeg samen met de azijn toe aan de chili. Laat een paar minuten pruttelen, proef en breng indien nodig op smaak met extra zout en peper. Is de chili iets te zuur? Voeg dan een klein schepje suiker toe.
-
Serveer de chili sin carne met de rijst, korianderblaadjes, zure room en limoen.
0 reacties