Deeg
Roer de boter met de poedersuiker met een mixer luchtig. Voeg witte wijn, vanillesuiker en zout toe en meng goed door. Roer de helft van de bloem door het beslag en meng goed door. Voeg de rest van de bloem toe en kneed dit met de handen tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt 2 uur rusten op een donkere plek.
Vulling
Roer de ricotta los met een vork. Hak de chocolade grof. Roer de suiker en chocolade door de ricotta en zet de vulling in de koelkast.
Cannoli
Verwarm de frituur voor op 180 ÂșC. Vet de cannoli-vormen in met olie. Splits de eieren en bewaar de eiwitten. Rol het deeg uit tot een plak van circa 3 millimeter dik. Steek met de steker of kom cirkels uit het deeg. Vouw de deegcirkel over de cannoli-vorm. Bestrijk de uiteindes in met eiwit en druk aan zodat de uiteindes aan elkaar blijven plakken. Bak de cannoli in circa 2 minuten goudbruin. Haal de cannoli met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg de cannoli met de vormen circa 3 minuten in de vriezer om af te koelen. Verwijder de vormen uit de cannoli.
Serveren
Vul een spuitzak met het ricottamengsel en vul de cannoli hiermee. Snijd de sinaasappelschillen fijn. Garneer de cannoli met de sinaasappelschillen en bestuif poedersuiker.
120 min voorbereidingstijd
20 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties