Niet iedereen houdt van zoetigheid. Speciaal voor jullie delen wij ons recept voor hartige taartjes. Een prima borrelsnack. 

Ingredienten

10
Porties

  • 2 rode uien
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 2 el honing
  • 1 el
  • verse tijmbladeren
  • 200 g brie
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 100 ml kookroom
  • 100 g geraspte gruyère
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 4 el paneermeel
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • zout en peper
  • olijfolie

Extra nodig

  • muffinvorm of kleine ovenschaaltjes
  • koekenpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet de muffinvorm in met wat olijfolie en verdeel de ontdooide plakjes bladerdeeg over de vorm zodat er kommetjes ontstaan. Strooi wat paneermeel op de bodem van ieder kommetje.

Snijd de uien in ringen. Giet een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes 5 minuten. Voeg nu de uienringen, tijm en wat peper en zout toe en laat zachtjes aanbakken tot de ui glazig is. Schenk de honing erbij en warm nog even mee.

Snijd de brie in grove stukken en verdeel over de muffinvorm. Schep bij ieder stuk brie een schep van het uienmengsel.

Klop in een kom de eieren met de melk, room en een snuf zout tot een glad mengsel en schenk bij de brie en uien. Bestrooi met de gruyère en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Haal uit de oven en bestrooi met de fijngehakte peterselie.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

171
Hartige bladerdeegtaartjes
Hartige bladerdeegtaartjes