De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Hartige bladerdeegtaartjes

Deze hartige bladerdeegtaartjes zijn een prima borrelsnack.

35 MIN
Hartige bladerdeegtaartjes

Niet iedereen houdt van zoetigheid. Speciaal voor jullie delen wij ons recept voor hartige taartjes. Een prima borrelsnack. 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet de muffinvorm in met wat olijfolie en verdeel de ontdooide plakjes bladerdeeg over de vorm zodat er kommetjes ontstaan. Strooi wat paneermeel op de bodem van ieder kommetje.

Snijd de uien in ringen. Giet een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes 5 minuten. Voeg nu de uienringen, tijm en wat peper en zout toe en laat zachtjes aanbakken tot de ui glazig is. Schenk de honing erbij en warm nog even mee.

Snijd de brie in grove stukken en verdeel over de muffinvorm. Schep bij ieder stuk brie een schep van het uienmengsel.

Klop in een kom de eieren met de melk, room en een snuf zout tot een glad mengsel en schenk bij de brie en uien. Bestrooi met de gruyère en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Haal uit de oven en bestrooi met de fijngehakte peterselie.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker