Burrata con zucchine fritte (Gebakken courgettes met burrata)

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Snijd de courgettes in plakjes. Pel de knoflook. Pluk en snijd de peterselie fijn. Doe in een kom 2 eetlepels extra vergine olijfolie, wat zout, peper en pers de knoflook erboven uit. Voeg de peterselie toe en schep om. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de courgetteplakjes om en om goudbruin. Voeg toe aan de kom en schep om. Laat afkoelen.

Balsamicosiroop
Breng de azijn met de suiker in een steelpan aan de kook. Kook in tot een siroop. Laat afkoelen.

Croutons
Snijd het brood in stukjes. verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak het brood op niet al te hoog vuur krokant. Ris de tijmblaadjes van de takjes en voeg ze toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.

Sla
Pluk de sla en maak aan met wat van de balsamicosiroop, olijfolie extra vergine, zout en peper. Pluk de basilicumblaadjes. Houd 4 mooie blaadjes achter voor garnering. Scheur de rest en meng door de sla. Schep ook de croutons erdoor. Snijd de paprikaatjes in reepjes en meng ze door de sla.

Serveren
Maak een bergje van sla , paprika en croutons (evt. met behulp van een steekring). Verdeel de courgettes eromheen. Halveer de burrata. Leg de helften met de snijvlakken naar beneden op een plank en snijd de bolle bovenkant kruislings in. Leg op de sla en klap de puntjes open (als een bloem). Steek er een basilicumblaadje in. Druppel wat balsamicosiroop over het gerecht (de resterende siroop kan je in een schone fles of pot bewaren).

Ingredienten

4
Personen

Burrata con zucchine fritte

  • 250 g jonge courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 bos bladpeterselie
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • 4 sneetjes bruin boerenbrood
  • 2 takjes tijm
  • 200 ml balsamicoazijn
  • 100 g suiker
  • 100 g gemengde sla
  • 3 takjes basilicum
  • 4 kleine paprika's
  • 2 burrata
Geef je waardering
3