De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Burrata con zucchine fritte (Gebakken courgettes met burrata)

Snijd de courgettes in plakjes. Pel de knoflook. Pluk en snijd de peterselie fijn. Doe in een kom 2 eetlepels extra vergine olijfolie, wat zout, peper en pers de knoflook erboven uit. Voeg de peterselie toe en schep om.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Burrata con zucchine fritte (Gebakken courgettes met burrata)

Bereidingswijze

Snijd de courgettes in plakjes. Pel de knoflook. Pluk en snijd de peterselie fijn. Doe in een kom 2 eetlepels extra vergine olijfolie, wat zout, peper en pers de knoflook erboven uit. Voeg de peterselie toe en schep om. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de courgetteplakjes om en om goudbruin. Voeg toe aan de kom en schep om. Laat afkoelen.

Balsamicosiroop
Breng de azijn met de suiker in een steelpan aan de kook. Kook in tot een siroop. Laat afkoelen.

Croutons
Snijd het brood in stukjes. verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak het brood op niet al te hoog vuur krokant. Ris de tijmblaadjes van de takjes en voeg ze toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.

Sla
Pluk de sla en maak aan met wat van de balsamicosiroop, olijfolie extra vergine, zout en peper. Pluk de basilicumblaadjes. Houd 4 mooie blaadjes achter voor garnering. Scheur de rest en meng door de sla. Schep ook de croutons erdoor. Snijd de paprikaatjes in reepjes en meng ze door de sla.

Serveren
Maak een bergje van sla , paprika en croutons (evt. met behulp van een steekring). Verdeel de courgettes eromheen. Halveer de burrata. Leg de helften met de snijvlakken naar beneden op een plank en snijd de bolle bovenkant kruislings in. Leg op de sla en klap de puntjes open (als een bloem). Steek er een basilicumblaadje in. Druppel wat balsamicosiroop over het gerecht (de resterende siroop kan je in een schone fles of pot bewaren).

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.