Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Broodpudding

  • 50 g boter
  • 1 oud stokbrood
  • 500 ml melk
  • 250 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 g geraspte kokos
  • 1 ei

Whiskeysaus

  • 100 g boter
  • 100 g poedersuiker
  • 2 eierdooiers
  • 50 ml whiskey

Extra nodig

  • 1 ovenschaal of 4 ovenschaaltjes
  • extra boter om in te vetten

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Broodpudding
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Smelt de boter. Breek het stokbrood in stukken. Meng het brood met de melk, suiker, vanillesuiker, kokos, het ei en de gesmolten boter. Meng samen tot een smeuïge massa. Verdeel het mengsel in de ingevette ovenschaal(tjes) en bak in circa 1 uur goudbruin.

Whiskeysaus 
Smelt voor de saus de boter met de suiker al roerend in een pan. Meng de eidooiers met de whisky en voeg al roerend toe aan de het botermengsel. Laat de saus binden maar niet koken. Serveer de saus bij de warme pudding.

Geef je waardering

113
Broodpudding met whiskeysaus