Broodpudding met whiskeysaus

24
Makkelijk

Bereidingswijze

35 minuten totale tijd

Broodpudding
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Smelt de boter. Breek het stokbrood in stukken. Meng het brood met de melk, suiker, vanillesuiker, kokos, het ei en de gesmolten boter. Meng samen tot een smeuïge massa. Verdeel het mengsel in de ingevette ovenschaal(tjes) en bak in circa 1 uur goudbruin.

Whiskeysaus 
Smelt voor de saus de boter met de suiker al roerend in een pan. Meng de eidooiers met de whisky en voeg al roerend toe aan de het botermengsel. Laat de saus binden maar niet koken. Serveer de saus bij de warme pudding.

Ingredienten

4
Personen

Broodpudding

  • 50 g boter
  • 1 oud stokbrood
  • 500 ml melk
  • 250 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 g geraspte kokos
  • 1 ei

Whiskeysaus

  • 100 g boter
  • 100 g poedersuiker
  • 2 eierdooiers
  • 50 ml whiskey

Extra nodig

  • 1 ovenschaal of 4 ovenschaaltjes
  • extra boter om in te vetten
Geef je waardering
24