De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

boterbabbelaars met zeeuwse stroop en balsamico

Boterbabbelaars... Heerlijke traditioneel Zeeuwse snoepjes. Met dit recept van Rudolph maak je ze met een twist door er stroop en balsamico aan toe te voegen.

75 MIN
Boterbabbelaars

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Boterbabbelaars... Heerlijke traditioneel Zeeuwse snoepjes. Met dit recept van Rudolph maak je ze met een twist door er stroop en balsamico aan toe te voegen.

Bereidingswijze

Stap 1:
Voeg alle ingrediënten toe aan een kleine steelpan en breng dit aan de kook.Roer, totdat het kookt, een paar keer rustig totdat de suiker helemaal is opgelost. Kook de massa tot een temperatuur van 135 °C.

Tip: Roer niet langer dan nodig, anders kristalliseert de suiker.

Stap 2:
Kook de massa tot een temperatuur van 135 °C. Laat de pan even schrikken in een laagje koud water (de karamel stopt dan met doorwarmen) en giet het meteen uit op een siliconen bakmatje of op een licht geolied marmerplaatje.

Stap 3:
Laat de karamel heel even afkoelen en vouw voorzichtig de randen naar binnen. Herhaal dit een paar keer totdat de karamel niet meer uitloopt.

Stap 4:
Trek rubberhandschoenen aan of olie je handen lichtjes in met zonnebloemolie. Rol de karamel tot een lange pil en knip met een schaar kleine stukjes af. Laat de babbelaars volledig afkoelen zodat ze hard worden.

Tip: Geen thermometer in huis? Neem een klein lepeltje hete karamel en doop dit in een glas met heel koud water. Als zich meteen een hard bolletje met een staartje vormt is de karamel goed.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker