Boterbabbelaars... Heerlijke traditioneel Zeeuwse snoepjes. Met dit recept van Rudolph maak je ze met een twist door er stroop en balsamico aan toe te voegen.

Rudolph van Veen

Ingredienten

40
Porties

  • 100 g suiker
  • 100 g Zeeuwse stroop
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el water
  • 25 g boter

Extra nodig

  • siliconen bakmatje of een marmer plaatje met een drupje zonnebloemolie
  • rubberhandschoenen
  • schaar
  • klein lepeltje
  • glas met koud water

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Stap 1:
Voeg alle ingrediënten toe aan een kleine steelpan en breng dit aan de kook.Roer, totdat het kookt, een paar keer rustig totdat de suiker helemaal is opgelost. Kook de massa tot een temperatuur van 135 °C.

Tip: Roer niet langer dan nodig, anders kristalliseert de suiker.

Stap 2:
Kook de massa tot een temperatuur van 135 °C. Laat de pan even schrikken in een laagje koud water (de karamel stopt dan met doorwarmen) en giet het meteen uit op een siliconen bakmatje of op een licht geolied marmerplaatje.

Stap 3:
Laat de karamel heel even afkoelen en vouw voorzichtig de randen naar binnen. Herhaal dit een paar keer totdat de karamel niet meer uitloopt.

Stap 4:
Trek rubberhandschoenen aan of olie je handen lichtjes in met zonnebloemolie. Rol de karamel tot een lange pil en knip met een schaar kleine stukjes af. Laat de babbelaars volledig afkoelen zodat ze hard worden.

Tip: Geen thermometer in huis? Neem een klein lepeltje hete karamel en doop dit in een glas met heel koud water. Als zich meteen een hard bolletje met een staartje vormt is de karamel goed.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

9
Boterbabbelaars
Boterbabbelaars (verticaal)