De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

boswachter cupcake

30 min kooktijd
Boswachter cupcake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de over op 180 ºC.
Rooster 70 gram hazelnoten in de oven in circa 5 minuten goudbruin. Maal de niet geroosterde hazelnoten fijn tot poeder. Meng het boekweitmeel met het bakpoeder en het hazelnootpoeder. Meng de eieren met de karnemelk en de zonnebloemolie. Roer beide mengsels door elkaar met een spatel tot een egaal beslag. Hak de geroosterde hazelnoten en meng met het zout door het beslag. Leg de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor twee derde met het beslag. Bak de cupcakes in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Topping
Snijd de paddenstoelen in stukjes en pel en snipper de sjalot. Snijd de bieslook fijn. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de paddenstoelen en de sjalot erin. Roer de bieslook erdoor en blus af met de witte wijn. Breng op smaak met komijn, een beetje zout en peper en laat de wijn verdampen. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de cupcakes.Thema: herfst

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker