Boswachter cupcake

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de over op 180 ºC.
Rooster 70 gram hazelnoten in de oven in circa 5 minuten goudbruin. Maal de niet geroosterde hazelnoten fijn tot poeder. Meng het boekweitmeel met het bakpoeder en het hazelnootpoeder. Meng de eieren met de karnemelk en de zonnebloemolie. Roer beide mengsels door elkaar met een spatel tot een egaal beslag. Hak de geroosterde hazelnoten en meng met het zout door het beslag. Leg de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor twee derde met het beslag. Bak de cupcakes in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Topping
Snijd de paddenstoelen in stukjes en pel en snipper de sjalot. Snijd de bieslook fijn. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de paddenstoelen en de sjalot erin. Roer de bieslook erdoor en blus af met de witte wijn. Breng op smaak met komijn, een beetje zout en peper en laat de wijn verdampen. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de cupcakes.Thema: herfst

Ingredienten

12
Porties

Cupcake

  • 210 g hazelnoten
  • 150 g boekweitmeel
  • 9 g bakpoeder
  • 2 eieren
  • 300 ml karnemelk
  • 80 g zonnebloemolie
  • 1 tl zout

Cupcake

  • 400 g gemengde paddenstoelen
  • 1 sjalot
  • 1 bosje bieslook
  • olie
  • 100 ml witte wijn
  • 1 mespuntje komijn

Extra nodig

  • cupcakevormpjes
  • cupcaketray
Geef je waardering
4