Varkenskarbonade met noedels en groene groente

59
Makkelijk
Varkeskarbonade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding

Zorg dat de noedels geheel onder water staan in een ruime kom met kokend water en een beetje zout. De noedels zijn in circa 7 minuten beetgaar. 

Halveer de courgette en snij in schuine plakken. Snij ook de bos-ui in schuine ringen. Pel en snipper de knoflook fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snij fijn.

Verhit een koekenpan zonder olie. Rooster de sesamzaad kort en laat afkoelen op een bord.

Verhit de koekenpan met olie. Kruid de karbonades met een beetje zout en versgemalen peper en bak ze om en om bruin en gaar. Voeg de hoisinsaus met een scheutje water toe en zet het vuur laag.

Verhit een wok met olie en fruit de knoflook en de peper zacht. Voeg de courgette, bosui en groene aspergetips toe en wok op hoog vuur. Giet de noedels af en meng door de groente.

Serveren

Serveer de noedels en groente op een bord met de karbonade en hoisinsaus. Maak af met wat verse koriander en geroosterd sesamzaad.

Ingredienten

4
Personen

  • 1 pak udon noedels
  • 1 courgette
  • 1 bos bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 1 el sesamzaad
  • 400 g schouderkarbonades
  • 3 el hoisinsaus
  • 1 pakje groene aspergetips
  • 1 bosje koriander

Extra nodig

  • kom
  • vergiet
  • koekenpan
  • bord
  • wok
Varkeskarbonade
Geef je waardering
59