Bietensalade met gegrilde zalm

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Gegrilde zalm
Leg de zalmfilet op de huid in een ovenschaal. Bestrooi met het zout en de suiker. Rasp en pers de citroen erboven uit en masseer de zalm in met het mengsel. Laat circa 30 minuten marineren in de koelkast. Was de marinade van de zalm en dep de zalm droog met keukenpapier. Leg de rozemarijntakken en het natte houtblok tussen de kolen van de bbq en gril de zalm om en om in circa 6 minuten op de bbq tot de zalm rosé is.

Rauwe bietensalade
Snijd het loof van de bieten en bewaar dit. Schil de bieten en schaaf de bieten op de mandoline in dunne plakken. Voeg de mosterd, azijn en olie toe Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en hussel alles goed door. Pluk de bladeren los van de little gems en meng samen met het loof en de bieten.

Saus
Snijd de bieslook en lente-ui fijn. Meng de bieslook en lente-ui met de crème fraîche en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Schep de saus over de bietensalade en leg hier bovenop de zalm.

Ingredienten

4
Personen

Gegrilde zalm

  • 600 g gegrilde zalm met vel
  • 100 g grof zeezout
  • 50 g bruine suiker
  • 1 citroen

Rauwe bietensalade

  • 8 jonge zomerbieten met loof
  • 1 el grove mosterd
  • 40 ml rode wijnazijn
  • 120 ml fruitige olijfolie
  • 4 little gems

Saus

  • 150 g crème fraîche
  • 0.5 bos bieslook
  • 4 lente-uitjes

Extra nodig

  • BBQ
  • rasp
  • keukenpapier
  • ovenschaal
  • mandoline
  • rozemarijntakjes
  • nat houtblok
Geef je waardering
7