De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bietensalade met gegrilde zalm

45 min kooktijd
Bietensalade met gegrilde zalm

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gegrilde zalm
Leg de zalmfilet op de huid in een ovenschaal. Bestrooi met het zout en de suiker. Rasp en pers de citroen erboven uit en masseer de zalm in met het mengsel. Laat circa 30 minuten marineren in de koelkast. Was de marinade van de zalm en dep de zalm droog met keukenpapier. Leg de rozemarijntakken en het natte houtblok tussen de kolen van de bbq en gril de zalm om en om in circa 6 minuten op de bbq tot de zalm rosé is.

Rauwe bietensalade
Snijd het loof van de bieten en bewaar dit. Schil de bieten en schaaf de bieten op de mandoline in dunne plakken. Voeg de mosterd, azijn en olie toe Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en hussel alles goed door. Pluk de bladeren los van de little gems en meng samen met het loof en de bieten.

Saus
Snijd de bieslook en lente-ui fijn. Meng de bieslook en lente-ui met de crème fraîche en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Schep de saus over de bietensalade en leg hier bovenop de zalm.

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker