Gegrilde zalm
Leg
de zalmfilet op de huid in een ovenschaal. Bestrooi met het zout en de suiker. Rasp
en pers de citroen erboven uit en masseer de zalm in met het mengsel. Laat
circa 30 minuten marineren in de koelkast. Was de marinade van de zalm en dep
de zalm droog met keukenpapier. Leg de rozemarijntakken en het natte houtblok
tussen de kolen van de bbq en gril de zalm om en om in circa 6 minuten op de bbq
tot de zalm rosé is.
Rauwe bietensalade
Snijd
het loof van de bieten en bewaar dit. Schil de bieten en schaaf de bieten op de
mandoline in dunne plakken. Voeg de mosterd, azijn en olie toe Breng op smaak
met een beetje zout en versgemalen peper en hussel alles goed door. Pluk de
bladeren los van de little gems en meng samen met het loof en de bieten.
Saus
Snijd
de bieslook en lente-ui fijn. Meng
de bieslook en lente-ui met de crème fraîche en breng op smaak met een beetje
zout en versgemalen peper.
Serveren
Schep
de saus over de bietensalade en leg hier bovenop de zalm.
0 reacties