Mounir Toub

Ingredienten

4
Personen

Bastilla met kip

  • 2 rode uien
  • 4 kipfilets
  • zonnebloemolie
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl kurkuma
  • 100 g witte amandelen
  • 3 el suiker
  • 40 g krenten
  • 2 eieren
  • 1 klontje boter
  • 8 vellen filodeeg
  • 3 courgettes
  • 1 el pesto
  • olijfolie
  • poedersuiker
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten
  • Verwarm de oven voor op 190 ˚C.
  • Breng een liter water aan de kook in een pan of waterkoker.

Kip stoven

  • Pel en halveer de ui. Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de kipfilets door zodat je 8 platte kipfilets hebt.
  • Verhit olie in een pan. Bak de kipfilets om en om bruin in circa 3 minuten.
  • Voeg de ui, gemberpoeder, kaneel, kurkuma, zout en peper toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Blus het geheel af met kokend water tot de kip net niet onder staat. Stoof met deksel op de pan circa 15 minuten.

Amandelen roosteren

  • Verhit een drupje zonnebloemolie in een koekenpan en rooster de amandelen op laag vuur circa 5 minuten tot ze goudgeel zijn.
  • Laat de amandelen uitlekken op keukenpapier en snijd ze in grove stukken.

De saus

  • Schep de gestoofde kipfilets uit het stoofvocht en pluk ze in dunne reepjes.
  • Schep de uien uit het vocht. Laat de kip en de uien afkoelen.
  • Voeg de suiker en de krenten toe aan het vocht en laat circa 5 minuten inkoken tot saus.
  • Kluts de eieren en roer ze door de saus.

De bastilla

  • Smelt de boter in een pan.
  • Leg een vel filodeeg op een droge ondergrond en bestrijk het vel met boter. Leg daar nog een vel filodeeg op en bestrijk weer met gesmolten boter. • Schep in het midden 2 volle eetlepels van de kipvulling.
  • Strooi er een paar amandelen over en schep er 2 volle eetlepels saus op.
  • Vouw de uiteinden naar elkaar toe en bestrijk met olijfolie. Leg de bastilla met de gladde kant naar boven.
  • Herhaal tot de ingrediënten op zijn.
  • Bestrijk de bovenkant met olijfolie en bak de bastilla’s circa 15 minuten in de oven.


De courgette slierten

  • Snijd de uiteindes van de courgette. Snijd de courgette in dunne plakken en daarna in slierten.
  • Verhit de koekenpan van de amandelen.
  • Bak de courgette met pesto in circa 1 minuut beetgaar. Garneer de Bastilla met kaneel, poedersuiker en amandelen.

TIP: De Bastilla wordt nog mooier als je brickdeeg van de Marokkaanse supermarkt gebruikt.

Geef je waardering

171
Bastilla met kip