De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bánh cuôn (gevulde rijstflensjes)

Deze rijstflensjes zijn heerlijk gevuld met varkensgehakt, judasoren en shiitake.

Bánh Cuôn

Een recept van

Bereidingswijze

Vulling

Week de judasoren 10 minuten in wat warm water en snijd daarna in fijne reepjes. Hak de sjalotjes fijn en snijd de shiitake in fijne reepjes. Pers de knoflook.

Verhit wat olie in een pan met antiaanbaklaag. Fruit de ui en knoflook goudbruin, ongeveer 2-3 minuten en voeg het gehakt toe.  Roerbak het geheel 3 minuten en voeg de judasoren en shiitake toe. Voeg de vissaus, de suiker en de gemalen peper toe.  Roerbak het geheel nog 7 minuten door tot het gehakt gaar is.  Zet dit opzij. 

Dressing

Snijd de rode pepers fijn en meng dit met alle ingrediënten. Roer goed door elkaar zodat de suiker oplost.

Rijstflensjes

Blancheer de taugé in 1 minuut en zet apart. Snijd de komkommer en munt in dunne reepjes.

Meng in een grote kom de ingrediënten met de 500 ml water samen. Als later blijkt dat het beslag te dik is kan er beetje bij beetje extra water toegevoegd worden.

Zorg dat er een groot plat bord klaar staat en bestrijk dit met olie. Dit voorkomt dat de flensjes straks op het bord blijven plakken.

Bestrijk de koekenpan (24 cm doorsnede) geheel met olie. Wanneer de olie begint te ‘roken’ giet dan het beslag in de pan en zorg dat het beslag over de hele pan verdeeld wordt. Giet het overtollige beslag weer terug in de kom.  Doe de deksel op de pan en bak dit 20-30 sec. Zodra dit klaar is, zet het bord op de pan en keer om zodat het flensje op het geoliede bord komt.  Herhaal dit tot het gewenst aantal flensjes.

Beleg elk rijstflensje met 1 eetlepel vleesvulling in het midden van de pannenkoek. Vouw beide kanten over de vulling heen en rol dicht. Leg de gevulde flensjes op een grote schaal.

Serveren

Zodra alle flensjes gevuld zijn, garneer de schaal met de geblancheerde taugé en de komkommerreepjes. Giet de dressing over alle flensjes en maak af met munt en gebakken uitjes.

 

… dat eet hij niet. Is dit oud-Hollandse spreekwoord nog steeds van toepassing? 

In Wat De Boer Niet Kent gaan koks uit alle windstreken de uitdaging aan om onze nuchtere boerengezinnen eens wat anders voor te schotelen dan de Hollandse pot. Een week lang wordt de keuken van de boer overgenomen door hobbykoks en professionele chefs uit andere culturen. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld Surinaamse roti op maandag, Japanse teriyaki op dinsdag, Marokkaanse tajine op woensdag: lukt het de koks de culinaire horizon van de boer te verbreden? Of houdt het boerengezin het voortaan weer veilig bij een AVG'tje?
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker