Kipshoarma
-
Snijd de filet van het borstbeen van de kippen. Snijd de poten en de vleugels van de kip. Verwijder het vel.
-
Snijd de kipfilets en kippendijen in dunne reepjes, tegen de draad in. Verwijder eventuele pezen.
-
Meng in een kom de kip met shoarmakruiden en olijfolie. Dek af en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
-
Verhit de grillplaat en smeer in met olijfolie. Bak de kip in circa 6-8 minuten gaar en goudbruin met krokant korstje. Verplaats naar een koelere zijde van de grill om te rusten.
-
Leg een (optioneel zelfgemaakt) flatbread op de grill boven de warme kip om het zacht te maken.
-
Besmeer een kant van de flatbread met grillsaus en beleg met gegrilde kipshoarma. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op als wrap.
-
Serveer de wraps op een grote schaal met in het midden een kommetje knoflooksaus, gegarneerd met peterselie en een halve citroen. Lekker met een frisse salade.
Flatbread maken (optioneel)
-
Meng bloem met water in een kom tot een deeg. Voeg een snufje zout en olijfolie toe.
-
Kneed het deeg circa 5 minuten tot het soepel is. Laat het deeg circa 30 minuten rusten afgedekt met een doek.
-
Verdeel het deeg in balletjes ter grootte van een golfbal. Rol dun uit tot ongeveer een paar millimeter.
-
Bak op een hete grillplaat met een beetje olie circa 1 minuut per kant tot licht gekleurd en gaar. Leg ze apart onder een doek.
Knoflooksaus maken (optioneel)
-
Pel en snijd de knoflook fijn of rasp deze tot puree. Hak de peterselie en de bieslook fijn.
-
Meng in een kom de mayonaise met crème fraîche, knoflook, peterselie, bieslook, het sap van een citroen, suiker en zout.
-
Roer goed door en zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast om de smaken in te laten trekken.
Kipsaus maken (optioneel)
-
Snijd het kipkarkas in stukken. Doe in een pan zonder olie en verhit het langzaam. Zodra er een bruin laagje in de pan ontstaat, haal het karkas uit de pan.
-
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg deze toe en fruit circa 3 minuten mee.
-
Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee.
-
Voeg paprikapoeder, komijn, zout en peper toe. Blus af met een scheut water en voeg de fijngehakte peterselie toe.
-
Laat circa 1 minuten inkoken tot een dikke saus.
1 reactie